Határrendészeti hírek Győr-Moson-Sopron megyéből

2015. 08. 28., p - 09:17
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában egy embercsempésszel és 97 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök.

A soproni járőrök 2015. augusztus 27-én a helyi vasútállomáson négy bangladesi, három szír, két pakisztáni és egy afgán állampolgárt, Ágfalva külterületén pedig öt afgán állampolgárt ellenőriztek. A külföldiek nem tudták igazolni jogszerű magyarországi tartózkodásukat és jogellenesen akartak külföldre utazni.

A Készenléti Rendőrség vonatkísérő járőrei négy szír, négy afgán és két pakisztáni állampolgárt ellenőriztek a nemzetközi gyorsvonatokon Győrben és Hegyeshalomban. A migránsok érvényes menetjeggyel - úti okmányok és vízum nélkül - akartak Ausztriába utazni. A készenléti rendőrök a határsértőket a szerelvényekről leszállították és átadták a helyi határrendészeknek.

A mosonmagyaróvári rendőrök délután és este összesen 66 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek. A hegyeshalmi vasútállomáson 14 szír és két pakisztáni állampolgárt, Mosonmagyaróvár külterületén négy szír állampolgárt, az M1-es autópályán pedig öt szír és egy iraki állampolgárt igazoltattak. Hegyeshalom térségében, az M1-es autópályán a járőrök 23 óra 50 perckor megállítottak közúti ellenőrzésre egy gépkocsit. Az intézkedés során megállapították, hogy R. R. 31 éves bolgár állampolgár 38 afgán, egy pakisztáni és egy szír állampolgárt akart illegálisan Ausztriába szállítani. A rendőrök a jármű vezetőjét és az utasokat is előállították.

A győri járőrök a délutáni órákban hat szír állampolgárt ellenőriztek a helyi buszpályaudvaron, akik nem tudták igazolni jogszerű magyarországi tartózkodásukat és jogellenesen akartak külföldre utazni.

A rendőrök a sofőrt embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, a 97 határsértőt tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályára előállították.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Békés megyéből

A rendőrök a román hatóság munkatársaival közösen tartóztattak fel a gyulai közúti határátkelőhelyen öt külföldi férfit, akik Romániából érkező kamionokban rejtőzködtek.