Határsértők rendőrkézen

2014. 10. 31., p - 07:33
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Illegális afgán migránsokat fogtak el a határrendészek Biharkeresztes külterületén.

A Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség hőkamerát kezelő rendőre 2014. október 30-án 2 óra 10 perckor Biharkeresztes külterületén, a nemzetközi vasútvonal mentén négy gyanús személyt vett észre, melyről értesítette kollégáit. A határrendészek a sűrű köd ellenére rövid időn belül, egy bokros területen meglátták a külföldi férfiakat, akiket igazoltattak. Megállapítást nyert, hogy a négy fiatalkorú afgán állampolgár Románia felől illegális módon, a zöldhatáron keresztül lépett be Magyarország területére, ezért a rendőrök tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt előállították őket a határrendészeti kirendeltségre az idegenrendészeti eljárás lefolytatása érdekében.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.