Hétvégi határhelyzet Röszkén

2014. 08. 11., h - 08:34
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Közel 23 ezer járművel, mintegy 94 ezer ember vette igénybe a teljes kapacitással üzemelő Röszke Autópálya-határátkelőhelyet az elmúlt hétvégén.

53720 utas lépett be az országba, 40138-an pedig kiléptek az elmúlt hétvégén a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. A belépő oldali erős forgalom oka, hogy szabadságuk leteltével visszaindultak Nyugat-Európába az ott dolgozó vendégmunkások. A rendőrök 143 utassal szemben intézkedtek, legtöbbször a Schengeni Információs Rendszer jelzése alapján. Három nap alatt a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei a polgárőrökkel együttműködve 145 határsértőt fogtak el, köztük 23 gyermeket.

A következő hétvégén is többnyire a belépő oldalon kell várakozás kialakulására számítani, ezért kérjük, hogy útnak indulás előtt tájékozódjanak.

Az aktuális várakozási idők elérhetők a rendőrség honlapján, a www.police.hu-n. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ügyeletén is érdeklődhetnek: +36 30/466-1021.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A piros hiába tilos?!

A miskolci rendőröknek három órán belül nyolc olyan esetben kellett intézkedniük, amikor a járművezetők a jelzőlámpa tilos jelzése ellenére is továbbhaladtak.

 

Négy őzike is elhullott a balesetekben

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az elmúlt 24 órában négy esetben intézkedtek az illetékességi területükön történt vadelütések kapcsán.

 

Baleset szemtanúit keressük

A kiskunfélegyházi rendőrök a lakosság segítségét kérik a baleset körülményeinek tisztázása érdekében.