Luxus autók és körözött határsértő

2013. 10. 12., szo - 07:36
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Körözték a Röszkén elfogott határsértőt, Nagylakon újabb két nagy értékű személyautó akadt fenn schengeni körözés alapján.

Egy ukrán férfi egy Land Rover sofőrjeként szeretett volna kilépni Magyarországról 2013. október 10-én éjszaka. A FRONTEX ügynökség Nagylakon szolgálatot teljesítő tisztje a jármű ellenőrzése során észlelete, hogy annak alvázszámát meghamisították, az eredeti adatok alapján azonban a szlovák hatóságok bűncselekmény miatt körözik az autót. A rendőrök a járművet lefoglalták, sofőrjét egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt előállították.

Egy nappal később egy újabb luxus Mercedest akart kivinni az országból egy román férfi. A kocsit a nagylaki rendőrök ellenőrizték a Schengeni Információs Rendszerben, ami jelezte, hogy azt Svédországból lopták, ezért az ottani rendőrök az autó lefoglalását kérik. A román férfi azt mondta, hogy Mercedest Belgiumban vásárolta 11700 euróért.

A Röszke Autópálya-határátkelőhely közelében négy határsértőt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2013. október 11-én hajnalban. Az egyik koszovói férfiról kiderült, hogy ellene az osztrák hatóságok európai elfogatóparancsot bocsátottak ki. A rendőrök őrizetbe vették, további sorsáról a Fővárosi Törvényszék dönt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 32 éves magyar sofőr ellen, aki négy külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.