Más nevére szóló irattal a határon

2017. 06. 11., v - 21:21
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség embercsempészés bűntett gyanúja miatt őrizetbe vett egy török származású belga állampolgárt, aki más nevére szóló személyazonosító igazolvánnyal próbált átcsempészni a határon egy török férfit.

A lőkösházi vasúti határátkelőhelyen 2017. június 11-én, 8 óra 45 perckor egy nemzetközi gyorsvonat utasai között belépésre jelentkezett egy török állampolgár. Az útlevélkezelőnek egy belga személyazonosító igazolványt adott át, vele utazott egy török származású belga állampolgár. A rendőrök mindkét férfit alaposan ellenőrizték és megállapították, hogy a török állampolgár nem a saját nevére szóló irattal próbálta igazolni magát. A belga személyazonosító igazolványt a vele utazó férfi adta neki azért, hogy az államhatáron átjussanak. A Belgiumban élő 26 éves D. Hüseyn-t, aki a gyanú szerint Szerbiától segítette a török férfi útját, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopta a vizet és az áramot

A tatai nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a 47 éves férfival szemben, aki évekig méretlenül használta az energiát.

 

Három határsértő egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Koncentrált ellenőrzés Vas megye útjain

A ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) kezdeményezésére Vas megyében is fokozott ellenőrzést hajtottak végre a rendőrök.

 

Kamionban bújt meg a két határsértő

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.