Tehervonaton elbújva póbáltak Magyarország területére jutni

2016. 06. 10., p - 15:19
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A lőkösházi határrendészek elfogtak két afgán férfit, akik belépésre jogosító okmányok nélkül, egy tehervonaton szállított félpótkocsin elbújva próbáltak meg Magyarország területére jutni.

Lőkösházán, a vasúti határátkelőnél egy Románia felől belépő tehervonatot ellenőriztek a határrendészek 2016. június 10-én 11 óra körül. Eközben észrevették, hogy a vonaton szállított egyik félpótkocsi ponyvája a fülke mögötti rész tetejénél mintegy egy méter hosszan ki van vágva, ezért megbontották a rakományt. A jármű belsejében alumínium szelvények és csövek között két férfit találtak elbújva, akik nem rendelkeztek olyan okmányokkal, amelyekkel Magyarország területére léphettek volna. Mindkettőjüket Lőkösházára, a Határrendészeti Kirendeltségre állították elő és tiltott határátlépés szabálysértés miatt eljárást indítottak ellenük. A 19 és a 20 éves férfiakat a meghallgatásuk után átadják a román határrendészeti szerveknek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 32 éves magyar sofőr ellen, aki négy külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.