Tovább erősödik a forgalom a Csongrád megyei határátkelőkön

2017. 07. 01., szo - 11:38
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Az Ásotthalom Közúti Határátkelőhelyen kettő, a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen három órára növekedett a várakozási idő a kilépő oldalon. Az átkelőhelyek teljes kapacitáson működnek.

A várakozási idő a személyforgalomban 2017. július 1-jén 11 óra 30 percre érte el a két, illetve a három órát a kilépő oldalon Ásotthalomnál és Röszkénél. Az autópálya-határátkelőhely teljes kapacitáson működik, kilenc sávon léptetik ki a forgalmat a rendőrök.

Az utazóknak Szerbia felé célszerű másik határátkelőt választani. Magyar és szerb állampolgárok választhatják a Tiszasziget, illetve a Bácsalmás Közúti Határátkelőhelyet. Ezek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva. Emellett Hercegszántó és Tompa a nap 24 órájában elérhető.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal Határinfo rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és amennyiben szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket. Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam