Vonattal akartak Ausztriába jutni

2016. 02. 27., szo - 11:34
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök egy embercsempésszel és 13 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt 24 órában.

A Készenléti Rendőrség vonatkísérő járőrei 2016. február 26-án 11 óra 10 perckor egy szír és egy szomáliai férfit igazoltattak egy nemzetközi gyorsvonaton Mosonmagyaróvár térségében. Az ellenőrzés során a szír állampolgár egy hamis útlevéllel próbálta igazolni magát. A rendőrök megállapították, hogy az okmányt M. M. A. 26 éves szomáliai állampolgártól kapta, aki illegálisan akarta Ausztriába juttatni.

A mosonmagyaróvári járőrök négy pakisztáni, négy egyiptomi, három algír és egy libanoni állampolgárt ellenőriztek a hegyeshalmi vasútállomáson 17 óra 50 perckor. Az igazoltatáskor a külföldiek nem tudták igazolni jogszerű magyarországi tartózkodásukat és az egyenruhások megállapították, hogy jogellenesen akartak Ausztriába utazni.

A rendőrök a szomáliai férfit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, a 13 határsértőt tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályára előállították.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vendégségből kifosztás

A rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy jászapáti férfit és egy nőt, akik vendéglátójuk védekezésre képtelen állapotát kihasználva elvitték annak készpénzét és gépkocsiját. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében.