Átok- és rontáslevétel

2015. 09. 09., sze - 09:50
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Csalással gyanúsítanak egy asszonyt az újfehértói rendőrök.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 45 éves nyírmihálydi lakos 2015. szeptember 6-án egy újfehértói boltban elegyedett szóba az ott dolgozó 29 éves nővel, akinek felajánlotta, hogy jósol neki. Az asszony azt mondta, hogy a fiatalabb nőt megátkozták, amit le tud venni róla, ha az „elátkozott” minden nála lévő pénzét nekiadja. Az eladó át is adta ötezer forintját, valamint három gyűrűjét, hogy a jós azok segítségével vegye le a rontást. A gyanúsított elvitte a gyűrűket, mert állítása szerint azoknak alaposabb spirituális tisztításra volt szükségük. Azt mondta, az ékszereket pár nap múlva 66.000 forint ellenében hozza vissza – azért ennyiért, mert „ez az ördög száma”. A rendőrök az időközben gyanút fogó sértett bejelentésére szeptember 8-án érték tetten az asszonyt, amikor újra megjelent a boltban, hogy átvegye a pénzt. Mivel a gyűrűket visszaadta a sértettnek, előállítását követően N. S. Angélát csalás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki az Újfehértói Rendőrőrsön.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Háromszor elfogott díler

Kábítószerrel kereskedett, betört, a letartóztatása előtt levágta a lábáról a nyomkövetőt, utána pedig megszökött a XIX. kerületi zsaruk elől. F. Mihály Sándor nem jutott messzire, immár letartóztatták, a bajkeverésnek részéről egy időre vége.

 

Nem messze a Balatontól

A somogyi dombvidéken a nagyjából 4500 lelkes város a 24 települést felölelő járás és egyben a vonzáskörzet központja. A környék rendjére a Tabi Rendőrőrs ügyel. Tabbal együtt 13 ezer főnyi lakosság napi közbiztonságáról kell gondoskodniuk, rájuk hárul ügyes-bajos dolgaik, hatóságot érintő problémáik rendezése.

 

Az év rendőrei

Idén is elismerték az év rend­őrei munkáját, és kihirdették, kik kapnak Bátorságért érdemjelet. Az elismerések többségét később vehetik át személyesen Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztertől a díjazott zsaruk.