Egyedül éjszakázott az erdőben

2016. 01. 13., sze - 15:22
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Négyen vitték a kezükben a mentőhöz, járni sem tudott, annyira legyengült az eltűnt férfi.

Idős, beteg férfi eltűnését jelentette be a rendőrség ügyeletére Mázáról egy hozzátartozója 2016. január 11-én 23 óra körüli időben. Elmondta, hogy a férfi 20 óra körüli időben a kutyáival ment sétálni, de órákkal később csak a kutyák értek vissza. A rendőrök azonnal megszervezték a keresését, a helyi polgármester közel tizenöt embert toborzott, a rendőrök húszan voltak. A rendőrség irányította a kutatást, először a falu közelében, majd szélesebb körben keresték, közben mindenkit megkérdeztek, hogy látták -e a férfit. Így jutottak el az eltűnt férfi utolsó nyomára: a szomszédos településen, Váralján egy buszmegállónál látták. Másnap innen tervezték újra a kutatást, majd pár órával később 14 óra 30 perckor egy rendőri kutatócsoport találta meg. A férfi egy bokros területen ült a földön, a lábai véresek voltak. A férfit felvették és kézben vitték ki az útra, ahonnét a mentő kórházba tudta szállítani.

A férfi közel húsz órát volt a hidegben, nagyon legyengült, a civilek és a rendőrök az utolsó órában mentették meg az életét.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 32 éves magyar sofőr ellen, aki négy külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.