Életet mentettek a készenléti rendőrök

2014. 06. 12., cs - 16:05
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A készenléti rendőrök lélekjelenléte és helyzetfelismerése mentette meg a férfi életét.

A Készenléti Rendőrség járőrei 2014. június 10-én a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányság illetékességi területén látták el szolgálati feladataikat, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy postás hirtelen a kerékpárját magára rántva a járdára zuhan és egész testében remegni, majd fuldokolni kezd. A rendőrök azonnal a férfihez siettek, akit egyikük elsősegélyben részesített, míg társa értesítette az Országos Mentőszolgálatot.

 

A járőrök a szájüregébe tekintve észrevették, hogy a férfi fogprotézise keresztbe fordult a nyelőcső közelében, amit azonnal el kellett távolítani, mert az 55 éves levélkihordó feltehetően az oxigénhiányos állapottól kékülni kezdett.

Légútjának szabaddá tételét nagyban nehezítette, hogy a férfi végig görcsösen rángatózott. A rendőröknek egy fém kanál segítségével sikerült kipiszkálniuk a légzését akadályozó fogprotézist és annak darabjait, amelynek eredményeként a magatehetetlen férfi akadálymentesen lélegezni kezdett.

 

A férfit a készenléti rendőrök átadták az időközben kiérkező mentőápolók részére, akit a további orvosi vizsgálatok elvégzése céljából kórházba szállítottak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.

 

Segítsen azonosítani!

Kifizetetlen telefonnal távozott egy boltból, a szentendrei nyomozók várják az információkat!