Elhajtott az autóval és intett a tulajdonosnak

2016. 04. 13., sze - 10:34
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelést javasol egy férfi ellen, aki a tulajdonos engedélye nélkül elhajtott egy személygépkocsival Békésről. A rendőrök rövid időn belül elfogták.

A Békési Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy békési férfi ellen, aki 2016. március 15-én 14 óra körüli időben engedély nélkül elvitt egy személygépkocsit Békésről, a Magyar utcából. Az autóban benne volt az indítókulcs és a jármű egyik ablakát is leengedve hagyta a tulajdonosa. A 27 éves L. M. elmondása szerint csak egy-két kört akart menni a városban a kocsival, de miután a tulajdonos meglátta és meg akarta állítani, visszaintett neki, majd Gyula felé vette az irányt. A rendőrök a férfit Doboz külterületén tartóztatták fel, ahonnan előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A kocsit a nyomozók lefoglalták tőle és visszaadták a tulajdonosnak.

A történtek miatt elrendelt nyomozást a Békési Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2016. április 11-én lezárta és a büntetőeljárás iratait a gyanúsított ellen vádemelési javaslattal küldte el a Békési Járási Ügyészségre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a verekedő fiatalok

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatot annak az öt férfinak az ügyében, akik ellen garázdaság, valamint súlyos testi sértés miatt folyt nyomozás.