Embertelen körülmények között tartották fogva

2014. 11. 05., sze - 11:01
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pest megyei nyomozók négy férfi és egy nő ellen javasolnak vádemelést többek között emberkereskedelem, személyi szabadság megsértése és kerítés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott emberkereskedelem bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt L. Ádám 24 éves pálfai lakos és társai ellen.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 24 éves gyanúsított 2011. évtől 2013. szeptember 10-ig Vajta, Cece, Dunaföldvár, Budapest és Kiskunlacháza környékén rendszeresen prostitúciós tevékenység végzésére kényszerített egy 17 éves lányt, illetve a sértettől az általa így keresett pénzt elvette és azt a saját megélhetésére fordította. Ezt egészen addig folytatta, amíg - 2013. szeptember 10-én - prostitúciós tevékenység végzése céljából készpénzért és egy személygépkocsiért cserébe eladta a 17 éves lányt H. Dávid 19 éves pálfai lakosnak.

L. Ádám megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal, hogy 2013 szeptemberében egy férfitól pénzt vett át abból a célból, hogy a sértettel közösüljön. Erre azonban a lány ellenállása miatt nem került sor, ezért a gyanúsított bántalmazta a sértettet, akinek ennek következtében eltört az orra. A férfit a nyomozók testi sértés bűntett, kitartottság bűntett, kerítés bűntett és emberkereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

 

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/embertelen-korulmenyek-kozott-tartottak-fogva

 

A 17 éves lányt – eladását követően - a 19 éves férfi, valamint N. Zoltán 42 éves, F. Józsefné 31 éves és N. Zoltán 22 éves kiskunlacházai lakosok a 31 éves nő lakásában szállásolták el Kiskunlacházán, ahol bezárták egy elsötétített szobába. A fogvatartás ideje alatt a 19 éves és a 22 éves férfiak rendszeresen kábító hatású anyagot juttattak a sértett szervezetébe, valamint – a 42 éves gyanúsítottal közösen - több alkalommal fizikailag bántalmazták, nem biztosítottak számára elegendő ételt és megfelelő higiéniás körülményeket. A rendelkezésre álló adatok szerint F. Józsefné előre megbeszélte a leendő ügyfelekkel, hogy a 17 éves lánnyal mikor, hol és mekkora összeg ellenében létesíthetnek szexuális kapcsolatot. Az így szerzett pénzt a sértettől minden esetben elvették és saját megélhetésükre fordították.

 

A lányt a gyanúsítottak 2013. október 20-án szexuális kapcsolat létesítése céljából elvitték egy férfi kiskunlacházai címére, ahonnan – a férfi segítségével – sikerült elmenekülnie és egy menetrend szerint közlekedő busszal Budapestre jutott. H. Dávid, F. Józsefné és 42 éves társuk azonban követte a sértettet és egy fővárosi buszmegállóban, a gyalogos-átkelőhelynél megpróbálták a gépkocsijukba kényszeríteni, azonban a lány el tudott menekülni.

A két férfi és a nő megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal, hogy 2012. március 12. és 2014. február 4. között további két kiskorú lányt kényszerített rendszeresen prostitúciós tevékenység végzésére Kiskunlacháza és Ráckeve térségében és az általuk szerzett pénzt elvette tőlük. Egyiküket, – amennyiben nem volt hajlandó a szexuális kapcsolat létesítésére, - fizikailag bántalmazták.

 

Mivel a beszerzett adatok alapján felmerült, hogy a gyanúsítottak lőfegyverrel rendelkeznek, ezért a Pest megyei nyomozók az elfogáshoz a megfelelő felszereléssel és szakértelemmel rendelkező Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségét kérték.

 

Négy gyanúsítottat 2014. február 4-én a Terrorelhárítási Központ munkatársai Kiskunlacházán fogták el. Ötödik társukat a Paksi Rendőrkapitányság Nagydorogi Rendőrőrs járőrei pálfai lakásából állították elő. L. Ádámot és társait a nyomozók - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki. Az illetékes bíróság 2014. február 6-án elrendelte mind az öt gyanúsított előzetes letartóztatását.

 

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya F. Józsefné ellen emberkereskedelem bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, kerítés bűntett és gyermekprostitúció kihasználása bűntett, H. Dávid és a 42 éves N. Zoltán ellen emberkereskedelem bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, kerítés bűntett, testi sértés bűntett kísérlet és gyermekprostitúció kihasználása bűntett, míg a 22 éves gyanúsított ellen emberkereskedelem bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, kerítés bűntett és testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást. A nyomozóhatóság a büntetőeljárást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keserű véget ért az édesszájú betörő sorsa

Az alsószentmártoni férfinek többrendbeli lopás miatt kell felelnie. Az egyik ház hűtőjéből még a születésnapi tortát is ellopta, ráadásul elfogásakor is lopott sütemény volt nála.

 

Biztonsági őrre támadt egy család Kecskeméten

A helyes maszkhasználatra hívta fel egy nő és két gyermeke figyelmét a biztonsági őr, ezért bántalmazták. Az asszonynak kiskorú veszélyeztetetése és könnyű testi sértés, két gyermekének pedig csoportosan elkövetett garázdaság miatt kell felelnie.

 

Kivezették

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 44 éves ukrán sofőr ellen, aki 18 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Fiatalkorú kifosztó őrizetben

A 15 éves fiú a nyomozók által beszerzett információk szerint legalább tizenhét bűncselekményt követett el alig öt hónap alatt.