Evett, ivott és szórakozott kollégája számlájára

2014. 05. 05., h - 06:56
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szép-kártyán talált utolsó fillért is elköltötte a gyanúsított.

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya egy 36 éves tatabányai asszonnyal szemben, aki megtalálta, majd felhasználta kollégája Szép-kártyáját. Hetek alatt az összes pénzt elköltötte róla.

 

A sértett 2014. január 19-én vette észre, hogy nincs meg a fizetőeszköze, mellyel aznapi ebédjének árát kívánta kiegyenlíteni. Próbált visszaemlékezni, mikor és hol használta utoljára. Arra a megállapításra jutott, hogy a kártyát munkahelyén veszíthette el. Azt is megtudta, hogy azon már nincs pénz, azt valaki elköltötte róla. A tatabányai nyomozók kiderítették, ki volt az. I. Dórát gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a 2013. december 20-án talált Szép-kártyán lévő összeget élelemre, fürdő- és szauna-bérletre költötte maga és családja számára. Gyanúsítotti kihallgatását követően a rendőrök az asszonyt szabadon engedték. I. Dóra az ellene folyó büntetőeljárás során szabadlábon védekezhetett. Az eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 2014. április 30-án befejezte és bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Tatabányai Járási Ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 25 éves román sofőr ellen, aki 12 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Lezárt akta: Jockey kalandjai

A dunakeszi rendőrök befejezték a staffordshire terrier tolvaja elleni nyomozást, a gyanúsítottal szemben vádemelést javasoltak.