Fickó vezetett nyomra

2015. 02. 15., v - 19:01
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A készenléti rendőr szabadidejében is azonnal az eltűnt idős férfi keresésére indult Fickó nevű kutyájával.

Gránicz Csaba r. főtörzszászlós, a Készenléti Rendőrség Kutyás Alosztályának szolgálatparancsnoka 2015. február 15-én 16 óra körüli időben kapta a segélykérő telefonhívást. A szabadidejét töltő budapesti rendőrt egy gödöllői idősek otthonából eltűnt férfi kereséséhez hívták. A nyomkövetésre az úgynevezett mantrailing módszerrel kiképzett Fickó nevű kutyájával a közel 90 éves, az otthont papucsban elhagyó férfi kutatására indultak. 17 óra körül a vizsla  "szagot fogott" és gazdáját egy külterületi, bokros részhez vezette, ahol megtalálták az idős bácsit megmentve őt a kihűléstől. A magatehetetlen férfihoz mentőt hívtak.

A képen a főtörzszászlós és szintén rendőr párja Fickóval.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránst fogtak el Röszkénél

Jogellenesen, hamis személyazonosító igazolvánnyal próbált meg bejutni az országba, a nagy forgalmat kihasználva egy migráns Csongrád megyében. A rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

 

Szlovák-magyar közös járőrszolgálat a Dunán

A Szlovák Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Vízirendészeti Osztály és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a Duna közös szakaszán együtt láttak el szolgálatot.