Hétvégi országos összesítő

2015. 08. 31., h - 05:36
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt 72 óra eseményei számokban.

Az elmúlt 72 órában a rendőrök 157 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, ebből 4 balesetben 4 személy vesztette életét, 58 súlyos és 95 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 3753 személyt fogott el, ebből 57 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 309 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 705 személyt állítottak elő, köztük 334 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja, és további 42 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 424 esetben foganatosítottak.

Tiltott határátlépés miatt 8792 főt fogtak el a rendőrök, 36 fővel szemben embercsempészés és további 6 fővel szemben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elvitte a nyitva hagyott autót!

Beugrott egy nyitva hagyott autóba, majd elhajtott vele az az ittas szlovák férfi, akit nem sokkal később a rendőrök elfogtak.

 

Lopás miatt keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen nő azonosításához.

 

Élettársát bántalmazta

A Tolnai Rendőrőrsön a helyi férfi ellen súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt indítottak büntetőeljárást, és vele szemben ideiglenes megelőző távoltartásról is határoztak.

 

Bandi, a szarvasbika

Ötvöskónyiban, pónilovakkal együtt nevelkedett az eltulajdonított vad.

 

Közlekedésbiztonsági ellenőrzés Budapesten

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és Budapest Főváros Kormányhivatal III. Kerületi Hivatala Közlekedés Felügyeleti Főosztályának munkatársai közösen ellenőrizték a fővárosban közlekedő járműveket.