Ittas vezetők rendőrkézen

2017. 06. 10., szo - 08:04
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Komárom-Esztergom megyei rendőrök célja a balesetek megelőzése.

A járőrök 2017. június 9-én 9 óra 24 perckor Lábatlan belterületén ellenőriztek egy 53 éves helyi lakost. A segédmotoros kerékpárral haladó férfinél ittasság gyanúja merült fel, ezért a rendőrök mintavételre előállították, járművezetői igazolványát átvételi elismervény ellenében elvették.

 

A tatabányai rendőrök 17 óra 53 perckor ellenőriztek egy gépkocsivezetőt. Az 55 éves helyi férfi Tatabányán, a Kossuth Lajos utcában haladt járművével, amikor igazoltatták. A járőrök a sofőrt szondáztatták, majd a pozitív mérési eredményeket követően részére közigazgatási bírságot szabtak ki.

20 óra után nem sokkal egy 53 éves tatabányai lakost szondáztattak, akinél szintén ittasság gyanúja merült fel. Részére is közigazgatási bíróságot szabtak ki.

 

Az esztergomi járőrök 20 óra 35 perckor intézkedtek egy 26 éves elektromos kerékpárral haladó férfivel szemben. A fiatalember motoros üzemmódban haladt a járművek, amikor ellenőrizték. A vele szemben alkalmazott szonda pozitív értéket jelzett, ezért mintavételre előállították. A rendőrök megállapították, hogy a férfit az Esztergomi Járásbíróság a vezetéstől jogerősen eltiltotta.

 

A tatai rendőrök 2017. június 10-én 0 óra 20 perckor ellenőriztek egy 25 éves fiatalembert. A gépkocsivezetőt szondáztatták, majd részére a mérési eredmények alapján közigazgatási bírságot állítottak ki.

 

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Jogellenes gyűlés a Hősök terén

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Hősök terén a kormányrendelet tiltása ellenére összegyűltekkel szemben intézkednek.

 

Őrizetben

A helyszínen elfogták a rendőrök azt a 46 éves férfit, aki veszekedés közben megszúrta lakótársát.

 

Lezárt akták: rendszámokkal ügyeskedtek

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának nyomozói két olyan ügyben is befejezték a vizsgálatot, amelynek gyanúsítottjai megváltoztatták autóik egyedi azonosítóit. A rendőrök vádemelést javasolnak.