Jogosulatlanul használták a mozgáskorlátozott igazolványokat

2017. 06. 08., cs - 09:21
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Más nevére szóló mozgáskorlátozott igazolvánnyal parkolt több gépkocsivezető Pécsett és Siklóson.

Egy 39 éves kővágószőlősi nő 2017. június 7-én 9 óra körül Pécsett, a Búza téren parkolta le gépkocsiját, és annak érdekében, hogy a díjfizetést elkerülje, egy rokona nevére kiállított mozgáskorlátozott igazolványt használt fel.

Ugyanezen a napon 11 óra körül Pécsett, a Perczel Miklós utcában egy 62 éves pécsi férfi a gépkocsija szélvédőjére elhunyt édesanyja parkolási igazolványát rakta ki.

Siklóson, a Felszabadulás utcában egy 50 éves helybéli nő 11 óra körül úgy parkolta le járművét, hogy a díjfizetés alóli mentesség igazolására egy más nevére kiállított parkolási igazolványt használt fel, azonban az igazolvány jogosultja az utazás során nem tartózkodott a járműben.

Mindhármukat előállították, majd kihallgatták, ellenük közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt nyomoznak a területileg illetékes rendőrkapitányságok.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc határsértő Mórahalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba kilenc migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.