Jogtalanul használta az autóbuszt

2016. 09. 07., sze - 09:14
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A dorogi rendőrök elfogták a tettest.

A Dorogi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 20 éves sárisápi lakos ellen.

A gyanúsított 2016. szeptember 5-én 20 órakor egy sárisápi telephelyen leállított autóbuszt a pótkulccsal kinyitotta. A tettes a járművet beindította és lakóhelyére, majd Dorogra hajtott.

A nyomozók a bűncselekmény elkövetőjét azonosították és lakásán elfogták.

A férfi beismerte, hogy a buszt a tulajdonos engedélye nélkül használta. Költözködéshez vette igénybe a „személyszállítót”, azonban a telephelyre vezető úton egy fának ütközött és a jobb oldali tükrét letörte.   

A rendőrök a fiatalembert gyanúsítottként kihallgatták és megállapították, hogy a busz vezetéshez szükséges érvényes kategóriával sem rendelkezett.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két afgán férfi egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Szakértői véleményünk szerint…

Egy igazságügyi orvos szakértői és egy igazságügyi műszaki szakértői iroda összevonásával jött létre az a szakértői intézet, amely 2017 óta a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Miskolci Intézete lett.

 

Szakértők Szombathelyen

A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Szombathelyi Intézetének jogelődje 2001. január 1-jén kezdte meg tevékenységét, hozzátartozott a Zalaegerszegi Orvoscsoport.

 

Veszélyes pihenni a leállósávban

A szakemberek a gyorsforgalmi utakon, a sztrádákon és autóutakon való közlekedést tartják a legbiztonságosabbnak Európa-szerte, hiszen az egységnyi útszakaszra vonatkozó balesetek száma itt a legalacsonyabb. A leállósávot azonban csak végszükség, azonnali megállásra kényszerítő műszaki hiba esetén szabad igénybe venni.

 

Nyílt nap a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban

A Magyar Rendőrség a tiszthelyettesi állomány utánpótlása érdekében olyan fiatalokat keres, akik a rendőri szolgálatot választanák hivatásuknak, ezen lehetőség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is adott.

 

Csalás: a pénz ment, de semmi nem jött

Fűnyíró traktort szeretett volna vásárolni egy internetes oldalon egy mezőkovácsházi férfi. Meg is egyezett egy gödi hirdetővel, akinek elküldte a kialkudott vételárat, de a fűnyíró nem érkezett meg. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.