Kábítószert találtak a balesetet szenvedett sofőrnél

2015. 08. 05., sze - 15:10
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelés kezdeményezésével zárult annak az 53 éves férfinak az ügyében folytatott nyomozás, aki 2014 júliusában egy közlekedési baleset részese volt, s a helyszínelés során kábítószert találtak nála.

Zalahalápon 2014. július 19-én 19 óra körüli időben egy 47 éves gyömörei férfi haladása során személygépkocsijával letért az útpadkára, majd átsodródott a másik forgalmi sávba és összeütközött a szemből érkező 53 éves amerikai állampolgár által vezetett gépkocsival. A helyszínelés során a külföldi férfi autójából egy hátizsák került elő, melyben három darab műanyag tasaknyi kábítószergyanús növényi anyagmaradványt találtak a rendőrök. Ezt követően a férfi ábrahámhegyi ingatlanában házkutatást tartottak, ahonnan további kábítószergyanús növényi törmelék került elő. A lefoglalt anyagok szakértői vizsgálata kimutatta, hogy az amerikai állampolgárságú férfi hátizsákjában és tartózkodási helyén kábítószernek minősülő anyagokat találtak.

Az 53 éves P. H. ellen kábítószer birtoklás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárást a Tapolcai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán. A nyomozás a napokban vádemelési javaslattal zárult le, s az ügy iratait a rendőrség a Tapolcai Járási Ügyészségnek küldte meg.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályaorientációs nap Dabason

A Dabasi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. október 16-án a dabasi Gyóni Géza Általános Iskola és a Szent János Katolikus Általános Iskola tanulói részére tartottak pályaorientációs napot.

 

Közös életet ígért, milliókat kért

Megismerkedésükkor munkát kínált egy szarvasi nő egy kecskeméti férfinak, majd azt mondta neki, hogy össze akar költözni vele, csak fel kell újítani azt a házat, amiben lakni fognak. Így vette rá arra, hogy közel 3 millió forintot adjon neki.

 

Keressük Demeter Zoltánt

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 31 éves, sátoraljaújhelyi férfi eltűnése ügyében.

 

Ittasság a gyanú

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 28 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 41. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Nyomokból olvastak

Szeptember 26-án valószínűleg a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Szervek bűnügyi technikai osztály kutyavezetői alosztályának dunakeszi objektuma volt a legkevésbé áhított hely a törvény elől bujkálni szándékozók számára.

 

Drogériából loptak, keressük őket

A székesfehérvári rendőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt keresik a fényképfelvételeken látható ismeretlen elkövetőket.