Megsérült a jármű utasa egy madocsai balesetben

2017. 06. 12., h - 10:34
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A sofőr nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét.

A Paksi Rendőrkapitányság eljárást indított közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 26 éves dunaföldvári férfi ellen.

Az 5111-es számú mellékúton Bölcske és Madocsa között 2017. június 11-én 4 óra 45 perckor egy járművezető nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg személygépkocsija sebességét, ezért egy kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett és az árokba borult. A baleset következtében az egyik utas, egy 22 éves bölcskei férfi súlyosan megsérült, a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A rendőrök a helyszínen szemlét tartottak. Az ügyben a további eljárást a Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folytatja le.

A közlekedési balesetek jelentős része a sebességtúllépések miatt következik be. Nem elég az adott útszakaszra vonatkozó sebességkorlátozásokat betartani, fontos, hogy a járművezetők mindig az aktuális út- és látásviszonyok szerint válasszák meg a gépkocsi haladási sebességét. A balesetmegelőzés leghatékonyabb módja, ha mindenki megfontoltan közlekedik és betartja a közlekedési szabályokat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két afgán határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.