Önkormányzati beszámoló a XXII. kerületben - videóval

2017. 05. 04., cs - 20:59
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapest Főváros XXII. kerületi Budafok-Tétény Önkormányzat Közgyűlése előtt számolt be dr. Bató András r. alezredes kapitányságvezető a Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. kerületi Rendőrkapitányság tavalyi évben végzett munkájáról.

A rendőrkapitány a 2017. május 4-én megtartott önkormányzati közgyűlésen elmondta, hogy a rendőrkapitányság 2016-ban eredményes évet zárt.

Az elkövetett bűncselekmények nagy része vagyon elleni bűncselekmény volt, amelyek száma az előző évhez képest csökkent. A rendőrkapitányság eredményességi mutatói nőttek, a bűncselekmények tekintetében szintén csökkent a lopások, a kifosztások, a rongálások, illetve a garázdaságok száma.

Dr. Bató András megköszönte a Budapest Főváros XXII. Kerületi Önkormányzat, valamint az állami, az önkormányzati és a civil szervezetek együttműködését.

A rendőrkapitányság a 2016. évre célkitűzésként megfogalmazott feladatait jó eredménnyel végrehajtotta, a bűnfelderítési nyomozói munka példaértékűen javult. A jövőbeli célkitűzések között szerepel a közlekedésbiztonsági helyzet és a lakosság szubjektív biztonságérzetének további javítása.

A beszámolót a közgyűlés 16 igen, 0 nem és 0 tartózkodás mellett egyhangúlag elfogadta.​

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrádban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.