Rendvédelmi kampány Tolnában is

2016. 12. 01., cs - 14:09
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Bogyiszlón folytatódott a roma lányok rendvédelmi pályaorientációját támogató rendezvénysorozat.

Az Európai Roma Rendvédelmi Intézet és az Országos Rendőr-főkapitányság közös kampányt indított a rendvédelmi hivatások népszerűsítésére a roma fiatalok, így különösen a roma lányok körében.

A kampány célja, hogy a roma származású rendvédelmi szakemberek „láthatóbbá” váljanak a társadalomban, tekintve, hogy a rendőrség esélyegyenlőségi programjainak köszönhetően évről-évre egyre több roma fiatal – közöttük sok lány – választja a rendvédelmi hivatásokat és munkájukkal ők is aktívan hozzájárulnak a közbiztonság és a közrend fenntartásához.

A roma rendvédelmi tisztek tapasztalatai azt mutatják, hogy a cigányságot sújtó társadalmi előítéletek csökkentése céljából alapvető fontosságú a cigány származású fiatalok számának növelése a rendvédelmi szervek állományában. Ugyanakkor a romák rendvédelmi integrációja közvetve az oktatás, foglalkoztatás, lakhatás, szegénység témaköreit is érintik. Külföldi és hazai példák is jól szemléltetik, hogy a rendvédelmi hivatások kiváló kitörési, megélhetési és karrierlehetőséget biztosítanak azoknak a fiataloknak, akik családjuk szűkös anyagi helyzete miatt egyébként nem tudnák folytatni tanulmányaikat.
A kezdeményezés szeretné megváltoztatni azt az általánosító vélekedést, amely a romák vonatkozásában automatikusan kizárja a rendvédelmi hivatások gyakorlását és minél szélesebb körben kommunikálni, hogy számos cigány származású ember vesz részt a rendvédelemben.

A kampányban 2016. december 1-én délelőtt Makula György bv. alezredes, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának főosztályvezetője,  Marton Éva r. százados, a Siklósi Rendőrkapitányság alosztályvezetője és Bogdán Mónika közalkalmazott, a Győri Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója, valamint a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tartottak rendezvényt Bogyiszlón, a helyi általános iskola hetedik és nyolcadik osztályos diákjainak. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság toborzótisztje is előadást tartott a határvadász képzésről.

A rendezvényen részt vett Sárközi Károly, az Országos Roma Önkormányzat Tolna megyei képviselője is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Előzetesben a gázoló

Elrendelte a bíróság az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki Dunakeszin, egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gázolt el egy nőt.

 

Kamionban bújtak meg

Tompánál, tehergépjárművekben megbújva próbált meg Magyarország területére bejutni összesen öt illegális migráns.

 

Rendőrnap Békéscsaba főterén

Bemutatókkal, játékos vetélkedőkkel és hasznos információkkal, tanácsokkal várták az érdeklődőket a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei.