Rendvédelmi kampány Tolnában is

2016. 12. 01., cs - 14:09
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Bogyiszlón folytatódott a roma lányok rendvédelmi pályaorientációját támogató rendezvénysorozat.

Az Európai Roma Rendvédelmi Intézet és az Országos Rendőr-főkapitányság közös kampányt indított a rendvédelmi hivatások népszerűsítésére a roma fiatalok, így különösen a roma lányok körében.

A kampány célja, hogy a roma származású rendvédelmi szakemberek „láthatóbbá” váljanak a társadalomban, tekintve, hogy a rendőrség esélyegyenlőségi programjainak köszönhetően évről-évre egyre több roma fiatal – közöttük sok lány – választja a rendvédelmi hivatásokat és munkájukkal ők is aktívan hozzájárulnak a közbiztonság és a közrend fenntartásához.

A roma rendvédelmi tisztek tapasztalatai azt mutatják, hogy a cigányságot sújtó társadalmi előítéletek csökkentése céljából alapvető fontosságú a cigány származású fiatalok számának növelése a rendvédelmi szervek állományában. Ugyanakkor a romák rendvédelmi integrációja közvetve az oktatás, foglalkoztatás, lakhatás, szegénység témaköreit is érintik. Külföldi és hazai példák is jól szemléltetik, hogy a rendvédelmi hivatások kiváló kitörési, megélhetési és karrierlehetőséget biztosítanak azoknak a fiataloknak, akik családjuk szűkös anyagi helyzete miatt egyébként nem tudnák folytatni tanulmányaikat.
A kezdeményezés szeretné megváltoztatni azt az általánosító vélekedést, amely a romák vonatkozásában automatikusan kizárja a rendvédelmi hivatások gyakorlását és minél szélesebb körben kommunikálni, hogy számos cigány származású ember vesz részt a rendvédelemben.

A kampányban 2016. december 1-én délelőtt Makula György bv. alezredes, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának főosztályvezetője,  Marton Éva r. százados, a Siklósi Rendőrkapitányság alosztályvezetője és Bogdán Mónika közalkalmazott, a Győri Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója, valamint a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tartottak rendezvényt Bogyiszlón, a helyi általános iskola hetedik és nyolcadik osztályos diákjainak. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság toborzótisztje is előadást tartott a határvadász képzésről.

A rendezvényen részt vett Sárközi Károly, az Országos Roma Önkormányzat Tolna megyei képviselője is.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Díjkitűzés: 200.000 forint a nyomravezetőnek

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 06010/2967/2017. bűnügyi számon nyomoz rablás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

 

Lopás miatt keressük őket

A rendőrök keresik azt a férfit és társát, akik egy rákospalotai dohányboltból több, mint százezer forint készpénzt loptak el.

 

A balesetek megelőzése a cél

A balmazújvárosi rendőrök a balesetek megelőzése érdekében továbbra is fokozottan ellenőrzik a járművezetőket.

 

Baleset az M7-es autópályán

Baracska térségében két gépjármű ütközött össze, ezért a Balaton irányába forgalomkorlátozás van érvényben. Torlódásra számítsanak a gépjárművezetők!

 

Erős a forgalom Röszkén

Megnövekedett a várakozási idő a Röszke Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán, a személyforgalomban. Az utazóknak két órát kell várakozniuk.

 

Tanúkat keresünk!

Egy Debrecenben történt garázdaság tanúinak jelentkezését várja a rendőrség.