Rendvédelmi kampány Tolnában is

2016. 12. 01., cs - 14:09
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Bogyiszlón folytatódott a roma lányok rendvédelmi pályaorientációját támogató rendezvénysorozat.

Az Európai Roma Rendvédelmi Intézet és az Országos Rendőr-főkapitányság közös kampányt indított a rendvédelmi hivatások népszerűsítésére a roma fiatalok, így különösen a roma lányok körében.

A kampány célja, hogy a roma származású rendvédelmi szakemberek „láthatóbbá” váljanak a társadalomban, tekintve, hogy a rendőrség esélyegyenlőségi programjainak köszönhetően évről-évre egyre több roma fiatal – közöttük sok lány – választja a rendvédelmi hivatásokat és munkájukkal ők is aktívan hozzájárulnak a közbiztonság és a közrend fenntartásához.

A roma rendvédelmi tisztek tapasztalatai azt mutatják, hogy a cigányságot sújtó társadalmi előítéletek csökkentése céljából alapvető fontosságú a cigány származású fiatalok számának növelése a rendvédelmi szervek állományában. Ugyanakkor a romák rendvédelmi integrációja közvetve az oktatás, foglalkoztatás, lakhatás, szegénység témaköreit is érintik. Külföldi és hazai példák is jól szemléltetik, hogy a rendvédelmi hivatások kiváló kitörési, megélhetési és karrierlehetőséget biztosítanak azoknak a fiataloknak, akik családjuk szűkös anyagi helyzete miatt egyébként nem tudnák folytatni tanulmányaikat.
A kezdeményezés szeretné megváltoztatni azt az általánosító vélekedést, amely a romák vonatkozásában automatikusan kizárja a rendvédelmi hivatások gyakorlását és minél szélesebb körben kommunikálni, hogy számos cigány származású ember vesz részt a rendvédelemben.

A kampányban 2016. december 1-én délelőtt Makula György bv. alezredes, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának főosztályvezetője,  Marton Éva r. százados, a Siklósi Rendőrkapitányság alosztályvezetője és Bogdán Mónika közalkalmazott, a Győri Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója, valamint a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tartottak rendezvényt Bogyiszlón, a helyi általános iskola hetedik és nyolcadik osztályos diákjainak. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság toborzótisztje is előadást tartott a határvadász képzésről.

A rendezvényen részt vett Sárközi Károly, az Országos Roma Önkormányzat Tolna megyei képviselője is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendhagyó rendőri ellenőrzés Szekszárdon

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési szakemberei Pünkösdkor kerékpáros bukósisakkal és egyéb láthatósági eszközökkel ajándékozták meg a kétkerekűek vezetőit a megyeszékhelyen.

 

Nyolc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.