Veréssel fenyegetőzött

2016. 12. 14., sze - 13:20
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A móri rendőrök egy 25 éves bodajki férfit vettek őrizetbe.

A Móri Rendőrkapitányság sikkasztás bűntett, csalás bűntett, zsarolás bűntettek és testi sértés bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást M. Péter bodajki lakos ellen.

A 25 éves férfit azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy 2014. évben egy ismerősétől kölcsönkért egy kályhát, amelyet a sértett beleegyezése nélkül eladott. Később azzal csapta be ismerősét, hogy a kályha visszavásárlásával csökkenteni tudja a kárát, azonban ehhez készpénzre van szüksége. A sértett kifizette a kért összeget, az elkövető azonban a következő egy év során különböző valótlan indokokra hivatkozva összesen mintegy 130 ezer forintot csalt ki tőle. Miután a tévedésbe ejtéssel már nem ért volna el eredményt különböző tartozásokat és haragosokat talált ki és veréssel kezdte el zsarolni a sértettet, így a továbbiakban közel 900 ezer forinthoz jutott.

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy M. Péter a 2016. év során nem létező tartozásokra hivatkozva három másik bodajki lakost is készpénz átadására szólított fel és ennek érdekében veréssel fenyegetőzött, valamint egy szintén bodajki lakost minden előzmény nélkül egy puskatussal ütött arcon.

A móri rendőrök, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak segítségével, 2016. december 14-én fogták el M. Pétert, akit gyanúsítottként hallgattak ki és bűnügyi őrizetbe vettek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Sportfelszerelésekkel üzletelt, többeket becsapott

Csalással gyanúsít a rendőrség egy békéscsabai férfit, mert az ellene indult nyomozás adatai szerint országszerte károsított meg sportegyesületeket, klubokat. Az ügy vizsgálata befejeződött.

 

Lökhárító mögé rejtett marihuána

A budapesti felderítők befejezték annak a szerb férfinek az ügyét, aki az autójába rejtve közel 40 millió forint értékű kábítószert hozott Budapestre.

 

Tetten érte a tulaj

A debreceni rendőrök elfogták azt a férfit, aki egy gépkocsiból akart lopni.