A TISPOL SEATBELT akció országos eredményei

2017. 03. 21., k - 04:46
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A rendőrség 2017. március 17. és március 19. közötti európai szintű fokozott ellenőrzésének mérlege.

A TISPOL országos akciója során a rendőrök összesen 3728 alkalommal állapították meg a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztását. A rendőrség a TISPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának Műveleti Csoportja) 2017. évi ellenőrzési terve alapján az európai kampány keretében ezúttal a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak – használatát ellenőrizte kiemelten.

A járművek ellenőrzése során a rendőrök 3653 alkalommal tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, túlnyomórészt – 3100 esetben – a járművezető nem kapcsolta be a biztonsági övét. A gyermekbiztonsági rendszert 67 alkalommal nem használták, míg 8-an bukósisak nélkül közlekedtek.

A hatóságok 44 alkalommal intézkedtek közbiztonsági jellegű jogsértések miatt, ebből 5 esetben körözés hatálya alatt álló személyt fogtak el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elvette a telefonját

Egy cselekvőképességében korlátozott fiatalember telefonját vette el egy magyarcsanádi fiú. A makói nyomozók a gyanúsítottat előállították és kihallgatták. Vele szemben kifosztás miatt indult eljárás.

 

Garázdaság Gyálon

Egy közlekedési konfliktust követően bántalmazták egymást az érintettek és családtagjaik.