A TISPOL SEATBELT akció országos eredményei

2017. 03. 21., k - 04:46
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A rendőrség 2017. március 17. és március 19. közötti európai szintű fokozott ellenőrzésének mérlege.

A TISPOL országos akciója során a rendőrök összesen 3728 alkalommal állapították meg a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztását. A rendőrség a TISPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának Műveleti Csoportja) 2017. évi ellenőrzési terve alapján az európai kampány keretében ezúttal a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak – használatát ellenőrizte kiemelten.

A járművek ellenőrzése során a rendőrök 3653 alkalommal tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, túlnyomórészt – 3100 esetben – a járművezető nem kapcsolta be a biztonsági övét. A gyermekbiztonsági rendszert 67 alkalommal nem használták, míg 8-an bukósisak nélkül közlekedtek.

A hatóságok 44 alkalommal intézkedtek közbiztonsági jellegű jogsértések miatt, ebből 5 esetben körözés hatálya alatt álló személyt fogtak el.

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt nyomozás: megszúrta volt élettársát

Ki szeretett volna békülni volt élettársával egy férfi Gyulán. Miután a nő közölte vele, hogy nem akarja folytatni a kapcsolatukat, rátámadt és egy késsel három helyen megszúrta a nőt. 

 

Szórakozóhelyeket ellenőriztek 

Két fiatalkorút kábítószer birtoklás vétség, egy férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt állítottak elő a rendőrök a megyeszékhely rendőrkapitányságára.