Halálos baleset az M5-ös autópályán- frissítve!

2017. 02. 28., k - 11:21
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kecskemét térségében történt közúti közlekedési balesetben egy 55 éves férfi meghalt, egy nő életveszélyesen megsérült.

Mint arról korábban beszámoltunk, az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán, Kecskemét térségében halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt.

 

Az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán közlekedett egy BMW 320 típusú személygépjármű 2017. február 28-án 3 óra 45 perc körül, amikor a 78-as kilométerszelvénynél eddig tisztázatlan okból a külső szalagkorlátot átszakítva az ott lévő segélyhívónak ütközött, majd a belső sávba sodródott, ahol nekiütközött egy tehergépkocsi. A baleset következtében a személyautót vezető 55 éves férfi a helyszínen életét vesztette, egyik utasát életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, a másik utasa és a tehergépjármű vezetője nem sérült meg.

 

A helyszíni szemle adatai szerint a személygépjárműben utazók nem használták a biztonsági övet, a meghalt férfi és a megsérült nő kizuhantak az autóból. Bács-Kiskun megyében két nappal korábban egy 28 éves férfi vesztette életét közlekedési balesetben, aki szintén elmulasztotta a biztonsági öv használatát.

 

A közúti közlekedési balesetek jelentős része gondatlan magatartásra vezethető vissza. A biztonsági öv használata a gépkocsi vezetőjének és utasainak egyaránt kötelező, használatával pedig a sérülés súlyossága mérsékelhető. A biztonsági övet a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek csökkentésében mutatkozik meg.

 

A rendőrség fokozott figyelmet fordít a passzív biztonsági eszközök - vagyis a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak - előírásszerű használatának ellenőrzésére. Mivel az idei évben Bács-Kiskun megyében a közlekedési balesetek többsége a gyorshajtás miatt következett be, ezért a rendőrök rendszeres sebességméréssel is ellenőrzik a közlekedőket.

 

Ne feledjék: csak egy mozdulat!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Díjkitűzés visszavonása

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 15000/210/2010. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Lopta a vizet és az áramot

A tatai nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a 47 éves férfival szemben, aki évekig méretlenül használta az energiát.

 

Három határsértő egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Koncentrált ellenőrzés Vas megye útjain

A ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) kezdeményezésére Vas megyében is fokozott ellenőrzést hajtottak végre a rendőrök.