Hétvégi közlekedési prognózis

2016. 10. 14., p - 09:01
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A 2016. október 14. és 2016. október 16. közötti hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közúti forgalomban résztvevők.

Pénteken fátyolfelhős lesz az ég, illetve délutántól DNy-on vastagabb felhőzet is megjelenhet. Csapadék azonban nem várható. A keleti szél többfelé megélénkül. Reggel 0 és 6 fok között alakul a hőmérséklet, délután 10-16 fok várható. 

 

Szombaton változóan felhős idő valószínű, főleg délután lesz gomolyfelhős az ég. Elsősorban a déli, délnyugati területeken fordul elő zápor, zivatar. Még enyhébb levegő érkezik az élénk DK-i széllel, délután már 13-19 fokközötti értékeket mérhetünk.

 

Vasárnap reggel csökken, délután aztán újra erősen megnövekszik a felhőzet. Elszórtan várható záporeső. Több helyen lehet még 15 fok feletti maximum.

 

A gyorsforgalmi utak hétvégi közlekedésbiztonsága érdekében a következő tájékoztatást adjuk:

 

M1

  • 2016. február 11-től folyamatosan a 29+600-31+650 km szelvény jobb pályatesten burkolathibák miatti sebességkorlátozás, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 100 km/h sebességkorlátozás mellett;
  • 2016. február 11-től folyamatosan a 39+150-40+200 km szelvény jobb pályatesten burkolathibák miatti sebességkorlátozás, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 100 km/h sebességkorlátozás mellett;
  • 2016. február 11-től folyamatosan az 52+300-49+650 km szelvény bal pályatesten burkolathibák miatti sebességkorlátozás, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 100 km/h sebességkorlátozás mellett;
  • 2016. szeptember 12-2016. október 31-ig a 13+300-15+000 km szelvény jobb pályatesten sávelhúzás sávok szűkítésével, tópark, közúti kapcsolatok létesítése miatt, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 60 km/h sebességkorlátozás mellett;

 

M19

 

  • 2016. július 7-2016. október 30-ig a 6+350-7+900 km szelvényben a jobb-bal pályatesten leállósáv zárás csomóponti ág építése miatt, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 40 km/h sebességkorlátozás mellett;

 

Információink szerint a többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek. Kérjük, figyeljék a híradásokat és a közúti jelzéseket! Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is számítani kell! 

 

Tájékoztatás

 

A „Kamionstop” 2016. október 15. (szombat) 22 órától október 16. (vasárnap) 22 óráig tart.

 

 

2016. október 14. és 2016. október 20. között a határforgalom várhatóan az alábbiak szerint alakul.

 

Ausztria a schengeni belső határokon átvezető utakon 2016. április 25-től folytat gyakoribb ellenőrzést. Ennek következtében több volt határátkelőhelyen, határon átvezető úton, elsősorban Hegyeshalom, Sopron, Kópháza, Fertőd térségében Ausztria felé torlódás alakulhat ki, ahol a várakozás akár a 30-240 percet is meghaladhatja.

 

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

 

Az Ukrajnába történő be- és kiutazással kapcsolatos, valamint az egyes országokra vonatkozó információk, tanácsok továbbra is a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálat honlapján olvashatóak, a konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon.

 

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma:

 

Zala megye

 

Zala megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

 

Somogy megye

 

Somogy megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

 

Baranya megye

 

Udvar közúti határátkelőhelyen főként pénteken és szombaton alakulhat ki várakozás a teherforgalomban kilépő irányban a hajnali óráktól délelőtt 11 óráig, amelynek mértéke akár 30-60 perc is lehet. Belépő irányban vasárnap estétől hétfő délelőttig alakulhat ki hasonló mértékű várakozás a teherforgalomban.   

 

Bács-Kiskun megye

 

Tompa közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban akár 30 perc várakozás alakulhat ki pénteken, illetve vasárnap délutántól kezdődően késő estig a belépő irányban, melynek mértéke elérheti a 30-60 percet. Tompa közúti határátkelőhelyen a magyar állampolgárok pénteki, szombati szabadkai bevásárlása mind kilépő, mind belépő irányban tovább növeli majd a forgalmat. A teherforgalomban pénteken kilépő irányban 30-60 perc várakozással lehet számolni.

 

Csongrád megye

 

Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban kilépő irányban pénteken és szombaton akár 30-60 perc várakozás is kialakulhat. Belépő irányban péntek délutántól vasárnap késő estig 30-60 perc várakozás alakulhat ki személyforgalomban. Pénteken és szombaton kilépő irányú teherforgalomban akár 60-120 perc várakozás alakulhat ki.

 

Csanádpalota-Nagylak (Nădlac) autópálya határátkelőhelyen a teherforgalomban pénteken és szombaton 60-180 perc várakozással lehet számolni.

 

Ásotthalom és Tiszasziget közúti határátkelőhelyen, hétvégén 15-30 perc várakozással lehet számolni személyforgalomban, különösen a határátkelőhelyek nyitása után reggel a belépő irányban és a zárást megelőzően este a kilépő irányban.

                   

Békés megye

 

Békés megye határátkelőhelyein nem számolunk várakozás kialakulásával.

 

Hajdú-Bihar megye

 

Ártánd közúti határátkelőhelyen a kilépő teherforgalmi sávon 2016. október 14-én 12 órától, 2016. október 14-én 22 óráig kilépő teherforgalomban 120 perc várakozás kialakulásával számolunk. 2016. október 15-én 10 órától, 2016. október 15-én 22 óráig kilépő teherforgalomban 180 perc várakozás kialakulásával számolunk. 2016. október 16-án 23 órától, 2016. október 17-én 20 óráig kilépő teherforgalomban 120 perc várakozás kialakulásával számolunk, belépő teherforgalomban 60 perc várakozás kialakulásával számolunk.

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

 

Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban várakozással kell számolni, szombaton és vasárnap, illetve hétfőn reggel belépő irányban, melynek mértéke 30-180 perc lehet. Kilépő irányban szombaton 30-120 perc, illetve vasárnap hajnaltól egészen hétfő estig 30-180 perc várakozással kell számolni a személyforgalomban. A teherforgalomban forgalomtorlódás várható kilépő irányban, melynek mértéke akár 60-180 perc is lehet.

 

A 7-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyen várakozás kialakulásával lehet számolni a határátkelőhely nyitásakor, illetve főként zárásakor, melynek mértéke elérheti a 30 percet is.

 

A személyforgalomban közlekedőknek napközben alternatív útvonalként a 8-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. A határátkelőhelyen a nyitást követően és a zárást megelőzően várakozás kialakulásával lehet számolni, melynek mértéke elérheti a 30 percet.

 

Beregsurány közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban kilépő irányban szombaton 60 perc várakozással számolunk. A belépő irányban szombaton, vasárnap és hétfőn várakozás kialakulásával kell számolni, melynek mértéke elérheti a 30-90 percet is.

 

Csengersima és Vállaj közúti határátkelőhelyen a bevásárló turizmus miatt belépő irányban a reggeli, illetve a délelőtti órákban, továbbá a kilépő irányban a délutáni és az esti órákban 15-30 perc várakozással lehet számítani. Csengersima közúti határátkelőhelyen bármely napszakban kialakulhat 30 perc várakozás elsősorban a hazatérő és visszautazó, román vendégmunkások csoportos utazása miatt. 

 

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (RRI)

 

A légi közlekedést, valamint a járatok indulását és érkezését befolyásoló tényezőkről nem rendelkezünk információval.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Békés megyéből

A rendőrök a román hatóság munkatársaival közösen tartóztattak fel a gyulai közúti határátkelőhelyen öt külföldi férfit, akik Romániából érkező kamionokban rejtőzködtek.