Összeértek a visszapillantók

2014. 06. 12., cs - 14:42
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Elhajtott a helyszínről, de elfogták a Nyírbátorban személyi sérüléssel járó közlekedési balesetet okozó sofőrt.

Összeért a visszapillantó tükre két szemben közlekedő gépkocsinak 2014. június 10-én 18 óra 45 perckor Nyírbátor belterületén, a Pócsi úton. A vétlen járművet vezető fiatal nő szeme megsérült, amikor az összetört tükör darabjai berepültek az utastérbe. A sávjába áttérő másik jármű vezetője megállás nélkül tovább hajtott. A Nyírbátori Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást. A feltételezett elkövetőt, egy 63 éves helybeli asszonyt fél órán belül elfogták az egyenruhások. Mivel az alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, a nőt vérvételre is előállították, jogosítványát elvették.

 

Fontos ismerni a KRESZ vonatkozó szakaszait:

 

1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól

Közúti baleset

58. § (1) A balesettel érintett jármű vezetője köteles a járművel azonnal megállni, a baleset folytán megsérült vagy veszélybe került személy részére segítséget nyújtani és az esetleges további balesetek elkerülése érdekében minden tőle telhetőt megtenni.

(2) Ha a baleset halált vagy személyi sérülést okozott, a balesetről a rendőrhatóságot (a legközelebbi rendőrt) haladéktalanul értesíteni kell és a lehetőséghez képest gondoskodni kell a nyomok megőrzéséről; a helyszínt csak az intézkedő rendőr engedélyével szabad elhagyni. (…)


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bódult állapotban vezetett

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság járőrei Alsóregmecen egy férfit szűrtek ki a közúti forgalomból, aki bódult állapotban vezette járművét.