Speedmarathon Bács-Kiskun megyében

2015. 04. 20., h - 15:57
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Speedmarathon elnevezésű 24 órás összeurópai sebességellenőrzés Bács-Kiskun megyei tapasztalatai.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL, 20 tagállam csatlakozásával 24 órás összeurópai sebességellenőrzést hajtott végre 2015. április 16-án 6 órától 2015. április 17-én 6 óráig. Hazánkban a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölési folyamatába a lakosságot is bevonta.

 

Megyei vonatkozásban 39 állampolgártól 53 helyszínjavaslat érkezett az erre a célra létrehozott e-mail fiókba.

 

Ezek közül egy nemesnádudvari és egy soltvadkerti helyszínre kaptak meghívást az e-mailt beküldő állampolgárok, ahol személyesen is meggyőződhettek a sebességellenőrzések baleset-megelőzési jelentőségéről.

Az ellenőrzés ideje alatt a Bács-Kiskun megyei helyszíneken összesen 28.262 elhaladó gépjármű sebességét ellenőrizték az egyenruhások az új változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pontok (KKEP) alkalmazásával, melyek közül összesen 578 esetben állapították meg a sebességtúllépést.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság köszöni az állampolgárok aktív részvételét a helyszínek kiválasztásában.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alig szabadult

A dunaföldvári rendőrök elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki azt a 46 éves gyöngyösi férfit, aki a város több üzletéből vitt, amit ért.

 

Etil-heptedron és ADB-BUTINACA

A nagykátai nyomozók rajta ütöttek egy tápiósági páron, akik a gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek.

 

A bűn nem kifizetődő

A szentesi rendőrök elfogtak egy internetes csalásokra szakosodott csoport négy tagját, akik a világhálón eladásra szánt tűzifát hirdettek, amelyek leszállítását a vételár kifizetése után a vásárlók részére nem teljesítették.

 

Alkalom szüli a tolvajt

Több százezer forintot lopott el a pultból, a VI. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható férfit.

 

Emlékeztették

Nem rémlett a kerékpárlopás annak a 25 éves férfinek, akit a rendőrök ébresztettek alkoholmámoros álmaiból. A biciklit visszaadták tulajdonosának.