TISPOL - eredmények

2017. 06. 12., h - 17:01
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A TISPOL legutóbbi, 2017. június 9. és 11. közötti országos akciója során a rendőrök közel 40 ezer járművezetőt ellenőriztek.

A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoportjának 2017. éves ellenőrzési terve alapján került sor Magyarországon is a TISPOL Drugs & Alcohol elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzés végrehajtására. Az európai kampány ezúttal kifejezetten az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrésére irányult.

A háromnapos akcióban a rendőrök közel 40 ezer járművezetőt ellenőriztek, akik közül 150 fő ellen indítottak eljárást ittas, vagy bódult állapotban történt járművezetés gyanúja miatt. Az ellenőrzés kiterjedt az illegális migráció, az embercsempészés, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Négy afgán határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Palesztin határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.