Vonat gázolta el a csordát - fotókkal

2017. 06. 09., p - 16:58
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Büntetőeljárás indult az ellen a férfi ellen, aki azokat a marhákat felügyelte, melyeket reggel Csongrád közelében a vonat ütött el. A férfit a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki.

A baleset 2017. június 09-én, pár perccel 6 óra után történt. A rendőrségre a MÁV munkatársa tett bejelentést, miszerint a Gátér irányából Szentes felé tartó mozdony elé, a kettőshalmi vasúti megálló után marhák jutottak a sínekre, és a mozdonyvezető fékezése ellenére az állatok közé hajtott, többet közülük elgázolt. A szerelvény megállítását követően a vezető észlelte, hogy az elütött szürkemarhákból négy a szerelvény alá került. A hét sérült állatból négy azonnal elpusztult, hármat kényszervágásra vittek. A vonaton összesen hárman tartózkodtak, a baleset során személyi sérülés nem történt.

A helyszíni adatgyűjtést követően, a rendőrök a közelben megtalálták azt a férfit, aki a marhákat felügyelte. A 21 éves pásztort a Csongrádi Rendőrkapitányságra előállították, ellene közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Termesztette, fogyasztotta és árulta

Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt őrizetbe vett a rendőrség egy férfit Békéscsabán. Az élettársát és két tőle vásárlót is előállítottak a rendőrök, ellenük kábítószer birtoklása bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 15000/210/2010. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Lopta a vizet és az áramot

A tatai nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a 47 éves férfival szemben, aki évekig méretlenül használta az energiát.

 

Három határsértő egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.