Busójárás 2017

2017. 03. 01., sze - 17:43
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ezerötszáz busó zavartalanul vonult be Mohács főterére.

A Busójárást, mint az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listáján 2009 óta szereplő, télbúcsúztató, tavaszköszöntő farsangi fesztivált idén 2017. február 23-a és február 28-a között rendezték meg Mohácson, amelynek biztosítását a Mohácsi Rendőrkapitányság, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség látta el a közterület-felügyelet, valamint a polgárőrség munkatársaival közösen.

A rendőrség a rendezvények biztosításán túl a város forgalmi rendjének kialakítását és a busók vonulásának koordinálását is ellátta. Ennek köszönhetően ezerötszáz főből álló busó menet egybefüggően, zavartalanul vonult be a főtérre. A bűnmegelőzési tevékenységhez a térfigyelő kamerarendszert is igénybe vette a rendőrség, továbbá a Tourist Police pavilon is a rendezvényre látogatók segítségére volt öt napon keresztül, ahol közösségi szolgálatos diákok bevonásával adtak tájékoztatást a turistáknak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Újabb három határsértő Szegednél

Ismét jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Fürdőzés veszélyei a Tiszánál

A nyári idény elmaradhatatlan velejárója a szabad strandok látogatása, azonban ez a felüdülési lehetőség számos veszélyt rejthet magában.

 

Három határsértő Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.