Életet mentett a szabadnapos rendőr

2017. 06. 11., v - 11:05
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A csengődi körzeti megbízott mentette meg annak a férfinak az életét, akinek megállt a szíve.

Csengődön, egy baráti összejövetelre volt hivatalos 2017. június 9-én a szabadnapos helyi körzeti megbízott. A társaság egyik tagja 21 óra 30 perc körül rosszul lett, életjelet nem mutatott, ezért a jelenlévők azonnal értesítették a mentőszolgálat munkatársait, Kovács Nándor címzetes rendőr törzszászlós pedig az ott lévők segítségével megkezdte a szívmasszázst és a lélegeztetést.

 

A körzeti megbízott kitartóan küzdött a férfi életéért, amíg Dóka Márton rendőr százados és Csvila Lajos rendőr főtörzszászlós - akik szolgálatuk teljesítése közben a ház előtti tömegre figyeltek fel - bekapcsolódtak az elsősegély-nyújtásba.

 

Hamarosan a helyszínre érkeztek a mentők, akik azt tapasztalták, hogy a szakszerű és folyamatos szívmasszázs nélkül nincs pulzusa a férfinak. A mentőszolgálat munkatársai stabilizálták a férfi állapotát és további egészségügyi ellátás céljából kórházba szállították. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Jogellenes gyűlés a Hősök terén

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Hősök terén a kormányrendelet tiltása ellenére összegyűltekkel szemben intézkednek.

 

Őrizetben

A helyszínen elfogták a rendőrök azt a 46 éves férfit, aki veszekedés közben megszúrta lakótársát.

 

Lezárt akták: rendszámokkal ügyeskedtek

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának nyomozói két olyan ügyben is befejezték a vizsgálatot, amelynek gyanúsítottjai megváltoztatták autóik egyedi azonosítóit. A rendőrök vádemelést javasolnak.