Életmentő készenlétisek

2014. 05. 15., cs - 15:21
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Nemzetközi elismerésben részesültek a Készenléti Rendőrség kutyás rendőrei.

Sophia Silva díjat kapott a Nemzetközi Kutyakiképző Intézet (a továbbiakban: INBTI) által rendezett nemzetközi találkozón a Készenléti Rendőrség állományába tartozó Smalkó Tibor r. törzszászlós, kutyavezető, valamint Gránicz Csaba r. főtörzszászlós, tréner.  (Sophia Silva egy amerikai tinédzser volt, aki saját házuk elől tűnt el. Holttestét - nyomkövető kutyák segítségével - később egy patakban találták meg.)

A Németországban 2014. május 1. és május 4. között zajló eseményen Smalkó Tibor r. főtörzszászlós azért részesült a rangos elismerésben, mert 2013. november 8-án Dányban egy eltűnt személy felkutatásában vett részt, amelynek eredményeként megtalálták az eltűntet, vélhetőleg ezzel megmentve az életét. A kutyavezető az INBTI által preferált módszerekkel készítette fel Zeusz nevű szolgálati kutyáját.

Az INBTI szervezete jelenleg az Amerikai Egyesült Államok számos államában, az Európai Unió szinte összes tagállamában végez oktatói munkát, ajánlásokat fogalmaz meg, illetve végzi a mantrailinges kutyák nemzetközi vizsgáztatását. Elnöke, Mr. Kevin John Kocher nyugállományú seriff-helyettes, kutyavezető szolgálata során több száz ember életét mentette meg és bűnözők százait juttatta rács mögé nemcsak a saját kutyáival végzett munkája során, hanem a világszerte dolgozó kutyás teameknek átadott tudása révén is.

A kitüntetést több mint egy évtizede adományozzák évente azon személyeknek, akik munkájuk során életet mentettek kutyával. Az idei évben először megváltoztatták a díjazás menetét, így nemcsak Smalkó Tibor r. törzszászlós, hanem a csapat trénere, Gránicz Csaba r. főtörzszászlós is elismerésben részesült, melyet Mr. Kevin J. Kocher, valamint Sophia Silva családtagjai adtak át.

Életmentő tevékenységükhöz gratulálunk!

Fotók: Zsaru magazin/Vezda


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Etil-heptedron és ADB-BUTINACA

A nagykátai nyomozók rajta ütöttek egy tápiósági páron, akik a gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek.

 

A bűn nem kifizetődő

A szentesi rendőrök elfogtak egy internetes csalásokra szakosodott csoport négy tagját, akik a világhálón eladásra szánt tűzifát hirdettek, amelyek leszállítását a vételár kifizetése után a vásárlók részére nem teljesítették.

 

Alkalom szüli a tolvajt

Több százezer forintot lopott el a pultból, a VI. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható férfit.

 

Emlékeztették

Nem rémlett a kerékpárlopás annak a 25 éves férfinek, akit a rendőrök ébresztettek alkoholmámoros álmaiból. A biciklit visszaadták tulajdonosának.