Figyelem és segítség a tanyákon

2015. 12. 10., cs - 07:16
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A téli időszakban különösen fontos a külterületen élőkre való odafigyelés.

A hideg téli időjárás nehéz, sokszor életeket veszélyeztető helyzeteket teremtő időszak. Fokozottan igaz ez az egyedül élőkre, az idős, beteg emberekre, a tanyavilágban lakókra és az utcákon alvókra. A hűvösebb idő beköszöntével a rendőrök megyeszerte folyamatosan és visszatérően ellenőrzik azokat a külterületeket, tanyákat, ahol egyedülálló vagy idős emberek élnek, akik koruk, egészségi állapotuk vagy vagyoni helyzetük miatt nem tudják befűteni a lakásukat, illetve teljes biztonsággal ellátni magukat.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai 2015. december 8-án a külterületeken élők biztonságának erősítése érdekében fokozott ellenőrzést hajtottak végre. Az akcióban a helyi kapitányság körzeti megbízottjain és bűnmegelőzési előadóján kívül a polgárőrök és tanyagondnokok is részt vettek.

 

Az ellenőrzés célja a külterületek közbiztonságának megőrzése és további javítása, az ott lakók biztonságérzetének erősítése, a bűnözés hatékonyabb megelőzése, felderítése, megszakítása, visszaszorítása, a bűnelkövetők kiszűrése, valamint a tanyákon egyedül élő, illetve az idős emberekre történő fokozott odafigyelés.

A legtöbb helyen ismerősként köszöntötték a forró teát kínáló és hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal szolgáló egyenruhásokat. A személyes találkozás alkalmával a meglátogatottak nyíltan beszéltek mindennapjaikról. A rendőrök tájékoztatták az időseket arról is, hogy szükség esetén kitől kérhetnek segítséget, elmondták a nap 24 órájában működő segélyvonalak hívószámait.

 

A hatékony segítségnyújtás érdekében a rendőrség együttműködik a polgárőrséggel, a települési önkormányzatok mezőőri, tanyagondnoki szolgálataival, vadásztársaságokkal, szociális szervezetekkel és a közterület-felügyelőkkel egyaránt.

 

Ne hagyjuk, hogy tragédiák történjenek! A rendőrség kéri, hogy figyeljenek egyedül élő hozzátartozóikra, ismerőseikre!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Végállomás

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen 30 éves horvát férfi ellen, aki 25 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Embercsempészeket fogtak Ruzsán

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály járőrei elfogtak két román állampolgárt, akik kilenc határsértőt próbáltak jogellenesen Magyarország területére szállítani.

 

Újabb luxusautót fogtak Csanádpalotán

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök újabb – a német hatóságok által körözött – 20 milliós luxusautót foglaltak le a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen.

 

Hatékonyabb bűnüldözés

A miskolci polgármester adta át a helyi rendőrkapitányságnak azt a gépjárművet, ami mostantól nagyban elősegíti a munkájukat.

 

A gyanúsított már várta a rendőröket

A betörés után rá-rá nézett egy szerencsi férfi arra a házra, ahová korábban betört, hogy mikor érkeznek meg a bűnügyi helyszínelők. A férfi nem várt hiába, a rendőrök megérkeztek és elfogták a tolvajt.