Három személyt helyeztek biztonságba

2017. 01. 07., szo - 12:46
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Nógrád megyében is rendszeresen, visszatérően ellenőrzik a rendőrök az egyedül élő, időskorú embereket.

A rendkívül hideg időjárás miatt kiemelt figyelmet fordítanak az egyedül élőkre a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közterületen szolgálatot teljesítő járőrei, valamint a körzeti megbízottak. A rendőrök visszatérően ellenőrzik azokat a helyeket, ahol időskorúak, vagy az utcán élő személyek tartózkodhatnak, és együttműködve az önkormányzatokkal, polgárőrséggel, civil szervezetekkel haladéktalanul gondoskodnak a rászorulók megfelelő tüzelővel való ellátásáról, vagy szükség esetén melegedő helyiségbe történő elszállításáról.

Az elmúlt nap során három esetben vált szükségessé azonnali biztonsági intézkedés: egy átfázott 62 éves nőt fűtött lakóhelyére, míg egy 61 éves és egy 69 éves nőt az önkormányzat által üzemeltetett melegedőbe szállítottak a rendőrök, mivel otthonaikban nem volt biztosítható a fűtés.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosság segítségét, hogy a rendkívüli hideg időjárásra tekintettel, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 112-es segélyhívószámon amennyiben a közvetlen környezetükben egyedül élő személy:

  • nem ad életjelet magáról,
  • feltételezhető, hogy nincs fűtési lehetőségük,
  • ha nem tudják felvenni hozzátartozóikkal a kapcsolatot, vagy
  • ha közterületen segítségre szoruló embert látnak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Műszaki mentés miatt teljes az útlezárás az M43-as autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kövegy közelében, ahol korábban anyagi káros baleset történt.

 

Felgyújtotta a nagyszülei házát

A rendőrök őrizetbe vették azt a perkupai fiatalembert, aki bosszúból felgyújtotta a nagyszülei házát, majd több hozzátartozóját is megfenyegette.