Hattyú a jég fogságában

2017. 01. 21., szo - 14:20
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai mentették ki a hattyút a jég fogságából Szolnokon.

Egy helyi lakos tett bejelentést a rendőrségre 2017. január 21-én 10 óra 54 perckor, hogy a szolnoki Zagyva folyóba egy hattyú valószínűleg belefagyott. A járőrök percek alatt a helyszínre értek és megtalálták a mozdulatlan állatot, de megállapították, hogy életben van, mivel a zajokra reagált. A madarat nem tudták biztonságosan megközelíteni a rendőrök, mert a parttól körülbelül 2 méterre volt a vízbe fagyva, a jégréteget vékonynak ítélték, ezért segítséget kértek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelem munkatársaitól. A rendőrök és a tűzoltók egy létrát fektettek a jég felületére, majd a katasztrófavédelem szakemberei feltörték a fagyott folyó vízét az állat körül és kiszabadították a madarat. A jég fogságából épségben kiszabadított hattyú visszaúszott a társaihoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás a 43-as főúton

Baleset miatt teljes az útlezárás a 43-as főút 6-os kilométerszelvényében, Szeged-Szőregen. A forgalmat a rendőrök a főút melletti szervizútra terelik.

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.