Összehangolt akció Jakabszállás térségében

2015. 05. 14., cs - 15:31
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Az akció célja többek között a közlekedés biztonságának növelése, a kereskedelmi és vendéglátó egységek ellenőrzése, valamint a vendégmunkások szociális körülményeinek és a gyermekek iskolalátogatásának ellenőrzése volt.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 2015. május 13-án fokozott ellenőrzést tartottak Jakabszállás térségében, valamint a Kiskunsági Nemzeti Park területén. Az akcióban 15 rendőr - köztük a Készenléti Rendőrség egyenruhásai -, 2 természetvédelmi őr, 2 mezőőr és 5 önkormányzati munkatárs vett részt.  

 

Az ellenőrzés többek között a bűncselekmények és szabálysértések megelőzésére, megszakítására, felderítésére, a közlekedés biztonságának növelésére, az ittas gépjárművezetők kiszűrésére, valamint a hulladék megfelelő tárolásának ellenőrzésére terjedt ki.

 

A bűnmegelőzési szakemberek a Családsegítő Szolgálat munkatársaival közösen kiemelt hangsúlyt fektettek a külföldi vendégmunkások szociális körülményeinek és gyermekeik iskolalátogatásának az ellenőrzésére is.

 

Az egyenruhások a kereskedelmi és vendéglátó egységek ellenőrzése során tájékoztatták az ott dolgozókat a jogsértések bekövetkezése esetén teendő intézkedésekről.

 

Az intézkedő rendőrök és a társszervek munkatársai 22 szabályszegővel szemben kezdeményeztek szabálysértési, közigazgatási, illetve büntetőeljárást.

 

Fotó: Zsaru magazin


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Virág mellé a megelőzés tanácsai

A rendőrök nemcsak a temetőkben és környékén segítik, támogatják a megemlékezés biztonságát, hanem Miskolcon a virágárusok bűnmegelőzést szolgáló szórólapot adnak a csokrok mellé.

 

Biztonságban a megemlékezés napjaiban

Mindenszentek és halottak napja alkalmából a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös sajtótájékoztatót tartott a Szolnoki Római Katolikus Temetőnél.