Tűz a kéményből

2017. 01. 28., szo - 10:30
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Rendőr mentette a veszélyből az ózdi házaspárt és egyéves kisgyermeküket, miután házuk kéményéből már méteresnél is nagyobb lángok csaptak ki.

Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársa 2017. január 27-én 21 óra körüli időben, szolgálati feladatainak ellátása közben észlelte, hogy Ózdon, a Pázmány úton egy családi ház kéményéből méteresnél is nagyobb lángok csaptak fel. A rendőr haladéktalanul figyelmeztette a házban lakó házaspárt, hogy kisgyermekükkel együtt hagyják el az ingatlant, mert lángol annak kéménye, feltehetően gond van a fűtéssel. A járőr időközben értesítette a kollégáit és a Katasztrófavédelem munkatársait, akik kiérkezésük után megtették a szükséges intézkedéseket.

A rendőr feltételezése nem volt alaptalan, a padlástér időközben megtelt füsttel, a kémény pedig izzásig hevült, ami könnyen lángra boríthatta volna a tetőszerkezetet. Az elsődleges szakvélemények alapján az égéstérben felgyülemlett korom okozhatta a rendellenességet. A házaspár a meghibásodás elhárításáig rokonokhoz költözött, személyi sérülés az eset kapcsán nem történt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Újabb három határsértő Szegednél

Ismét jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Fürdőzés veszélyei a Tiszánál

A nyári idény elmaradhatatlan velejárója a szabad strandok látogatása, azonban ez a felüdülési lehetőség számos veszélyt rejthet magában.

 

Három határsértő Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.