Tűz a kéményből

2017. 01. 28., szo - 10:30
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Rendőr mentette a veszélyből az ózdi házaspárt és egyéves kisgyermeküket, miután házuk kéményéből már méteresnél is nagyobb lángok csaptak ki.

Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársa 2017. január 27-én 21 óra körüli időben, szolgálati feladatainak ellátása közben észlelte, hogy Ózdon, a Pázmány úton egy családi ház kéményéből méteresnél is nagyobb lángok csaptak fel. A rendőr haladéktalanul figyelmeztette a házban lakó házaspárt, hogy kisgyermekükkel együtt hagyják el az ingatlant, mert lángol annak kéménye, feltehetően gond van a fűtéssel. A járőr időközben értesítette a kollégáit és a Katasztrófavédelem munkatársait, akik kiérkezésük után megtették a szükséges intézkedéseket.

A rendőr feltételezése nem volt alaptalan, a padlástér időközben megtelt füsttel, a kémény pedig izzásig hevült, ami könnyen lángra boríthatta volna a tetőszerkezetet. Az elsődleges szakvélemények alapján az égéstérben felgyülemlett korom okozhatta a rendellenességet. A házaspár a meghibásodás elhárításáig rokonokhoz költözött, személyi sérülés az eset kapcsán nem történt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a csaló

Több, mint félmillió forint kárt okozott az a 40 éves pécsi férfi, akit a nagyatádi rendőrök őrizetbe vettek.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06010/3878/2017. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Megverte, megfenyegette iskolatársát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amiben egy fiatalkorú fiú - vélt sérelme miatt - iskolatársát a helyi kiserdőbe csalta, ahol megverte és meg is fenyegette.  

 

Rablás Kalocsán

A rendőrök őrizetbe vették a 27 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

Ittasan vezetett

A Jászberényi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.