Az elmúlt 24 órában történt

2013. 06. 20., cs - 09:31
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Rendőrségi hírek Hajdú-Bihar megyéből.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök 2 embert fogtak el, 1 főt az ellene érvényben lévő körözés miatt, 1 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. Az egyenruhások 10 főt állítottak elő, közülük 1 személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Az ittasság ellenőrzések során 1 esetben mutatott pozitív eredményt a légalkohol-mérő. Hajdú-Bihar megye közútjain 1 súlyos és 3 könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

A debreceni rendőrök 2013. június 19-én egy rablás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő büntetőügyben elfogtak és őrizetbe vettek egy 18 éves bánki férfit.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság nyomozói egy csoportos rablás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő büntetőügyben 2013. június 19-én délután elfogtak egy 25 éves vámospércsi férfit. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított másik három - korábban elfogott - társával együtt 2013. február 17-én este Vámospércsen betört egy családi házba. Az ingatlan idős tulajdonosát bántalmazták, majd az épületből különböző szerszámgépeket, mobiltelefont és készpénzt eltulajdonítva menekültek el. H. Istvánt a rendőrök a kapitányságon gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás az ellen a 24 éves nő ellen, aki 2013. június 19-én este egy püspökladányi élelmiszerüzletben csokoládét lopott, az ott dolgozók tetten érték és értesítették a rendőrséget. A helyszínre érkező járőrök elfogták a tolvajt, majd előállították a kapitányságra, ott meghallgatták és őrizetbe vették. A helyi lakost a rendőrök 72 órán belül bíróság elé állítják.

Elfogták a debreceni rendőrök azt a 21 éves algír férfit, aki 2013. június 20-án hajnalban Debrecenben a Bajonett utcán egy ott várakozó személygépkocsi oldalablakát betörte. A tolvaj a járműből készpénzt tulajdonított el, de egyéb - ott lévő - értéket már nem volt ideje ellopni, mert a jármű tulajdonosa megzavarta őt, ezért elmenekült a helyszínről. A sértett a történtek után bejelentést tett a rendőrségen. A kapott személyleírás alapján a helyszín közelében járőröző rendőrök rövid időn belül megtalálták és elfogták a gépkocsifeltörőt, akit előállították a kapitányságra. H. G. ellen - őrizetbe vétele mellett - lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatja le.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam