Égő autóból húzta ki a sérültet egy csepeli rendőr

2013. 06. 18., k - 11:33
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Szabadnapos rendőr őrmester mentette ki a lángoló autóból azt az 59 éves férfit, aki balesetet szenvedett a főváros IX. kerületében.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az 59 éves szigetszentmiklósi férfi 2013. június 17-én késő este az általa vezetett személygépkocsival haladt a Budapest IX., Vágóhíd utcában, amikor egyelőre ismeretlen okból a Gyáli út közelében letért az útról és egy fának ütközött. A baleset következtében az autó kigyulladt.

A XXI. kerületi Rendőrkapitányság közelben tartózkodó szabadnapos rendőre egy csattanásra figyelt fel. Az őrmester az autóhoz szaladt és a balesetet szenvedett, magatehetetlen férfit saját élete és testi épsége kockáztatása mellett az égő autóból kiszabadította, majd biztonságos helyre vitte és értesítette a mentőket, valamint a rendőrséget. A járművezetőt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, a baleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály vizsgálja.

A Csepeli Rendőrkapitányság munkatársát hősies és önzetlen helytállásáért Budapest Rendőrfőkapitánya Bátorságért Érdemjelre terjesztette fel.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy előzés miatt ütötte el

Közúti veszélyeztetés miatt indult büntetőeljárás egy 35 éves királyszentistváni férfi ellen, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.