Égő autóból húzta ki a sérültet egy csepeli rendőr

2013. 06. 18., k - 11:33
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Szabadnapos rendőr őrmester mentette ki a lángoló autóból azt az 59 éves férfit, aki balesetet szenvedett a főváros IX. kerületében.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az 59 éves szigetszentmiklósi férfi 2013. június 17-én késő este az általa vezetett személygépkocsival haladt a Budapest IX., Vágóhíd utcában, amikor egyelőre ismeretlen okból a Gyáli út közelében letért az útról és egy fának ütközött. A baleset következtében az autó kigyulladt.

A XXI. kerületi Rendőrkapitányság közelben tartózkodó szabadnapos rendőre egy csattanásra figyelt fel. Az őrmester az autóhoz szaladt és a balesetet szenvedett, magatehetetlen férfit saját élete és testi épsége kockáztatása mellett az égő autóból kiszabadította, majd biztonságos helyre vitte és értesítette a mentőket, valamint a rendőrséget. A járművezetőt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, a baleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály vizsgálja.

A Csepeli Rendőrkapitányság munkatársát hősies és önzetlen helytállásáért Budapest Rendőrfőkapitánya Bátorságért Érdemjelre terjesztette fel.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vonaton bújtak meg

Nyolc férfit találtak az egyik vagonban Bács-Kiskun megyében az egyenruhások .