Rendőrségi hírek Békés megyéből

2013. 06. 20., cs - 09:01
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Kerékpárt is lopott a teherautó tolvaj, és törölköző mögé rejtőzött a határsértő.

Békés megyében 2013. június 19-én egy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Délelőtt fél 11 körül Kétegyházán, a Sallai utcán elvesztette egyensúlyát és egy gyalogosnak ütközött egy kerékpáros. A gyalogos megsérült, a biciklis nőnél pedig a helyszínen használt alkoholszonda ittasságot jelzett, ezért további vizsgálatok elvégzésére előállították. A baleset körülményeit a Gyulai Rendőrkapitányság vizsgálja.

 

A Békési Rendőrkapitányság 2013. június 19-én őrizetbe vett egy 33 éves férfit. A békési Cs. László 2013. június 18-áról 19-ére virradó éjjel egy békési családi ház udvaráról ellopott egy kisteherautót. A Volkswagen Transporterben a tulajdonos benne hagyta a forgalmi engedélyt és az indítókulcsot. Az udvar nagykapuját pedig mindössze egy lánccal rögzítette. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit a Vésztői Rendőrőrs járőrei tartóztatták fel Vésztőn. Éppen Szeghalom felől – ahonnan egy kerékpárt lopott el – hajtott be a városba a lopott járművel, amikor leállították. A Békési Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást Cs. László ellen.

 

Törölköző mögé bújt határsértőt fogtak el a rendőrök 2013. június 19-én késő este a gyulai közúti határátkelőhelyen. A férfi egy német honosságú tehergépkocsiban rejtőzködött, melynek bolgár állampolgárságú vezetője belépésre jelentkezett. A román és a magyar egyenruhások közösen kutatták át a járművet és a kamion vezetőfülkéjében a felhajtott felső ágyon egy szír állampolgárt találtak, aki törölközővel takarta le magát azért, hogy ellenőrzés nélkül átjuthasson a határon. A román hatóság tiltott határátlépés kísérlete miatt indított eljárást ellene, az 50 éves bolgár sofőrt pedig embercsempészéssel gyanúsítják, vele szemben is a román hatóság jár el.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bilincsben a kerékpártolvaj

A pilisvörösvári rendőrök elfogták azt a 47 éves budapesti férfit, aki az elmúlt időszakban három bringát is elkötött Solymáron.