A sárvári rendőrök mentették ki a Rábából az asszonyt

2016. 08. 07., v - 19:14
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy helyi nőt sodort el a folyó Sárvárnál.

Egy, a Rába folyó sárvári szakaszán sodródó személyről érkezett bejelentés a központi segélyhívó telefonszámra 2016. augusztus 7-én délután. A Sárvári Rendőrkapitányság munkatársai azonnal a bejelentés helyszínére indultak és néhány másodperces várakozást követően megpillantották a folyó közepén sodródó nőt.

Papp Csaba r. törzszászlós, a Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka az esőzésektől megáradt, így az átlagosnál magasabb vízállás és az erős sodrás ellenére a folyóba ugrott és a sodrással szembe úszva megragadta az időnként már a vízben alámerülő nőt. Kollégánk átkarolta az asszonyt és mintegy 150 méteres sodródást követően egy folyóba dőlt fába sikerült megkapaszkodnia. Közel húsz percig tartotta az asszonyt a parancsnok, mire Ihász Zsolt r. törzsőrmester és Szabó Dániel r. törzsőrmester, valamint a katasztrófavédelem munkatársai rájuk találtak és közös erővel kihúzták őket a vízből.

A mentőszolgálat munkatársai már a parton várták az asszonyt és kollégánkat, aki mindössze egy kis hámsérüléssel megúszta a délutáni kalandot. A 62 éves sárvári nőt pedig kórházba szállították.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Azt hitte, szabad

Egy 41 éves horvát állampolgárral szemben intézkedtek a hétvégén ittas járművezetés miatt a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai. A férfit egy napon belül bíróság elé állították.

 

Tiltott módon halászott

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság nyomozói orvhalászat miatt indítottak eljárást egy budapesti lakossal szemben.

 

Elfogás öt percen belül

A rendőrök elfogták azokat a rablókat, akik Miskolc belvárosában egy férfitől elvették mobiltelefonját.

 

Volán mögül őrizetbe

Bíróság elé állítási javaslattal tervezi befejezni a rendőrség, annak az ittas sofőrnek az ügyét, akit közúti ellenőrzés során szűrtek ki a forgalomból a miskolci rendőrök.

 

Négyen sérültek

Három balesetben négyen sérültek meg a hétvégén Tolna megyében.