Az év rendőrei 2014. évben

2014. 04. 25., p - 17:23
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A Rendőrség Napja alkalmából példamutató szolgálatellátásuk elismeréseként dr. Pintér Sándor belügyminiszter „Év Rendőre” kitüntető címeket adományozott.

VEZETŐI KATEGÓRIA

 

Dr. Mecser Tamás Sándor r. ezredes

 

Hivatásos szolgálatát 1988. május 1-jén kezdte meg a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon. 1990-ben nyomozónak, majd bűnügyi-technikusnak nevezték ki. 1999 decemberétől a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon, a Nyomozó Alosztályon vezetői feladatokat látott el. 2004-ben az Edelényi, majd 2006-től a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetője lett. 2007 decemberében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatójává nevezték ki.

Dr. Mecser Tamás r. ezredes több évtizedes hivatásos rendőri jogviszonnyal és 10 éves vezetői tapasztalattal rendelkezik. Aktivitásának, kezdeményezőkészségének köszönhetően hatékonyan vezeti és irányítja a rábízott szervezetet. Sikerorientált, a szakmai kihívásokkal szemben elkötelezett. A megyei rendőrfőkapitány helyetteseként és bűnügyi vezetőként végzett kiemelkedő tevékenysége nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a megyében a kiemelt bűncselekmények felderítésének aránya javult.         

 

 

BŰNÜGYI KATEGÓRIA

 

Lengyel Ferenc r. alezredes

 

Pályafutását 1979. április 1-jén kezdte járőr beosztásban a Gödöllői Rendőrkapitányságon. 1984-től nyomozóként, majd 1991-től főnyomozóként dolgozott ugyanott. 2011 óta kiemelt főnyomozóként végzi munkáját, továbbra is a Gödöllői Rendőrkapitányság állományában, immár 35 éve. Munkáját odaadóan, kiváló szakmai ismerettel végzi, elhivatottsága példaként állítható az állomány elé. Pontos, precíz, nagy szakmai elkötelezettség jellemzi. Fiatal és idősebb kollégái egyaránt tisztelik, becsülik, sok kezdő nyomozó a mentorálása mellett tanulta meg a szakmát.       

 

 

BŰNÜGYI TECHNIKUSI KATEGÓRIA

 

Bak István r. alezredes

 

Pályáját 1982. augusztus 1-jén kezdte a Szerencsi Rendőrkapitányságon, járőrként. 1983 végétől az Egri Rendőrkapitányságon járőrként, majd helyszínelő- és balesetvizsgálóként dolgozott. 1991-ben a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi technikai szolgálati ágának segédtechnikusa lett. Később főtechnikusi beosztásba került, majd 2001-ben osztályvezető-helyettessé nevezték ki. Kiemelt főtechnikusi beosztását 2008-tól látja el. Nyomszakértői és okmányszakértői végzettséggel is rendelkezik, sok éves tapasztalatából és végzettségeiből adódóan jól átlátja a szakma minden területét. Minőségi munkavégzésre törekszik, tudását folyamatosan bővíti és erre munkatársait is inspirálja. Kimagasló szakmai felkészültsége, lelkiismeretes munkavégzése és pozitív emberi tulajdonságai alapján köztiszteletben álló, megbecsült tagja a testületnek.

 

 

KÖZRENDVÉDELMI KATEGÓRIA

 

Kun Imre r. zászlós

 

Rendőri pályafutását 2003. július 1-jén kezdte meg a Készenléti Rendőrség Bevetési Parancsnokságán járőrként. Járőrvezetői beosztását a Készenléti Rendőrség bevetési Parancsnokság III. Bevetési Osztályán 2009 óta tölti be. Munkáját nagy szorgalommal végzi, hozzáállása példamutató. Parancsnokaival szemben tisztelettudó, társaival szemben önzetlen, segítőkész. Az alosztály kiemelkedő teljesítményt nyújtó tagja. Megbízható, a rábízott feladatokat nagy szakmai hozzáértéssel és kimagasló odafigyeléssel hajtja végre. Közterületi járőrszolgálat terén az egyik legeredményesebben intézkedő rendőr. A vele szemben támasztott szakmai elvárásoknak az elmúlt évek során kiváló szinten megfelelt.   

 

 

KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI KATEGÓRIA

 

Végvári Zoltán r. főtörzszászlós

 

Hivatásos szolgálatát 1997. július 1-jén kezdte meg a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán, járőrként. 2003-tól járőrvezetőként dolgozott, 2005 óta helyszínelő- és balesetvizsgálóként végzi munkáját, közel 10 éve. Az elmúlt évben közel száz baleset helyszínén intézkedett. Aktívan részt vesz és méltóan képviseli a rendőrséget az „Iskola rendőre” programban, a gyermeknapi rendezvényeken, falunapokon, kulturális rendezvényeken. Munkájában a maximumra törekszik, ismereteit folyamatosan bővíti. Hosszú évek óta megbízható munkatársként kiemelkedő és egyenletes munkateljesítményt nyújt, szakmai tudása alapján példaként állítható a rendőrség állománya elé.

 

 

HATÁRRENDÉSZETI KATEGÓRIA

 

Éberhardt Gábor r. alezredes

 

Pályáját 1990-ben kezdte a Kiskunhalasi Határőr Igazgatóságon. 2006-tól a Szegedi Határforgalmi Kirendeltség vezetője. A kirendeltséghez tartozó határszakasz fontos szerepet lát el a migrációs nyomás kezelésében. Az ehhez kapcsolódó új és bővülő feladatok ellátása folyamatos része a mindennapi tevékenységének. Éberhardt alezredes munkáját magas szakmai színvonalon és nagy hozzáértéssel végzi, hivatástudata példaértékű. Önmagával és a beosztott állománnyal szemben követelménytámasztó, a rendelkezésére álló erőforrásokat következetesen és jól használja. A 2013 októberében lezajlott, Magyarország szárazföldi határainak schengeni értékelésére való eredményes felkészülésben kiemelkedő munkát végzett.     

 

 

 

 

SAJTÓ- ÉS TÖMEGKOMMUNIKÁCIÓS KATEGÓRIA 

 

Beluzsárné Belicza Andrea r. százados

 

Pályafutását 1996. február 1-jén kezdte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság állományában. Kezdetben vizsgáló, majd gazdaságvédelmi nyomozó volt. 2007-ben, első tiszti kinevezését követően a Pest Megyei Rendőr-főkapitányág Hivatalában lett főelőadó, később osztályvezető. 2008-tól sajtószóvivőként végzi feladatát. Munkáját lelkiismeretesen, magas szakmai színvonalon végzi. Kiváló szakmai kapcsolatot tart fenn a média képviselőivel, a társszervekkel, az együttműködő partnerekkel egyaránt. Az elmúlt években Aranytoll díjat kapott, és egy alkalommal ő lett az év sajtószóvivője. Beluzsárné Belicza Andrea r. százados példaként állítható az állomány elé.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset a 37-es számú főúton

Az újharangodi és a bekecsi elágazás között történt baleset miatt a rendőrök teljes szélességében lezárták az utat.

 

Határsértőket tartóztattak fel Szatymaznál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.