Cáfolat

2015. 04. 10., p - 15:32
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Annak ellenére, hogy a cikk írója nem kíváncsi a rendőrség álláspontjára, a Budapesti Rendőr-főkapitányság fontosnak tartja közölni azt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kategorikusan cáfolja a Totalcar.hu internetes portálon 2015. április 8-án 6 óra 23 perckor megjelent ,,Szolgálunk és védünk. De kit?" című cikk teljes tartalmát.

A valóság a cikk állításaival szemben az, hogy 2015. január 19-én ismeretlen tettes ellopott Budapest III. kerületéből egy Toyota Prius 2 típusú gépjárművet. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység - Irányítási Központjába 2015. január 27-én 8 óra 9 perckor érkezett egy állampolgári bejelentés, miszerint a telefonáló látni vélte a fent említett ellopott gépjárművet a Budapest IX., Üllői úton közlekedni. A bejelentő közölte, hogy csak az ellopott autó rendszámának betűire emlékszik, számaira nem, majd bediktálta az előtte haladó, általa lopottnak vélt autó rendszámát, amelyet a hívásfogadó rendőr azonnal leellenőrzött és megállapította, hogy a jármű nem áll körözés alatt.

A férfi ugyanazon a napon 8 óra 23 perckor ismételten felhívta a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, mivel pontosítani akarta a bejelentését, elmondta, hogy hol látta utoljára az autót és megadta az ellopott autó rendszámát. A rendőr, aki perceken belül visszahívta a bejelentőt - köszönés és bemutatkozás után - közölte hívásának okát és az adott területen tartózkodó egységet a férfi által megadott helyszínre irányította, továbbá rádiókörözvényt adott ki a főváros területén közterületi szolgálatban lévők irányába. A megtett intézkedésekről a tevékenységirányító tájékoztatta a bejelentőt.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság megállapította, hogy a bejelentő egy, az ellopott gépjárművel színben, típusban, rendszámtöredékben azonos autót látott, azonban az általa észlelt jármű a rendelkezésre álló adatok szerint nem a körözött személygépkocsi volt.
Továbbá a cikkben szerepel, hogy a bejelentő két lopott autót vélt észlelni, azonban a valóság ezen állítással szemben az, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányságra egy, általa ellopottnak vélt gépjárművel kapcsolatban tette meg bejelentéseit.
A férfi ugyanazon a napon 18 óra 8 perckor ismételten bejelentést tett a rendőrségen, hívását a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység - Irányítási Központja fogadta. Ekkor elmondta, hogy a korábban már említett autót ismételten látni vélte Vecsésen. Tekintettel arra, hogy a bejelentése előtt percekkel látta a járművet - amely szerinte Budapest belvárosa felé közlekedett - a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa értesítette a budapesti rendőröket, akik ez esetben is azonnal rádiókörözvényt adtak ki a gépkocsi megtalálása érdekében.
A cikkben megjelent azon állítás, miszerint a rendőrök hozzáállása lusta és nemtörődöm minden valóságalapot nélkülöz. Egy-egy közlés tartalmának megosztása előtt mindenképpen ajánlott meggyőződni annak valóságtartalmáról. Jelen esetben is - mint már fent leírtuk - azonnali intézkedésre került sor.
A fent leírt tényeket a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység - Irányítási Központjába érkezett és rögzített bejelentések, valamint a rádióforgalmazás hanganyaga támasztják alá.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályaorientációs nap Dabason

A Dabasi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. október 16-án a dabasi Gyóni Géza Általános Iskola és a Szent János Katolikus Általános Iskola tanulói részére tartottak pályaorientációs napot.

 

Közös életet ígért, milliókat kért

Megismerkedésükkor munkát kínált egy szarvasi nő egy kecskeméti férfinak, majd azt mondta neki, hogy össze akar költözni vele, csak fel kell újítani azt a házat, amiben lakni fognak. Így vette rá arra, hogy közel 3 millió forintot adjon neki.

 

Keressük Demeter Zoltánt

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 31 éves, sátoraljaújhelyi férfi eltűnése ügyében.

 

Ittasság a gyanú

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 28 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 41. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Nyomokból olvastak

Szeptember 26-án valószínűleg a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Szervek bűnügyi technikai osztály kutyavezetői alosztályának dunakeszi objektuma volt a legkevésbé áhított hely a törvény elől bujkálni szándékozók számára.

 

Drogériából loptak, keressük őket

A székesfehérvári rendőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt keresik a fényképfelvételeken látható ismeretlen elkövetőket.