Cáfolat

2015. 05. 15., p - 14:40
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség reagál a Heves megyei Szúcs településhez köthetően megjelent médiahírekre.

Az elmúlt napokban több médiatartalom-szolgáltató jelentetett meg hírt arról, hogy Szúcs településen egy családot hónapok óta zaklatnak, félelemben tartanak az úgynevezett Betyársereg tagjai. A hírek azt a látszatot keltve mutatják be az eseményeket, hogy a rendőrség nem intézkedik kellő hatékonysággal az említett jelenséggel összefüggő bejelentések nyomán.

A médiatartalom-szolgáltatók egy része híreik megjelentetése előtt nem volt kíváncsi a rendőrség álláspontjára a témában, azon újságírók pedig, akik megkereséssel éltek a rendőrség felé, annak érdemi válaszát meg nem várva tájékoztattak. Az ily módon megjelent hírek alkalmasak a rendőrség tevékenységébe vetett közbizalom gyengítésére.

A rendőrség visszautasítja, hogy a szúcsi eseménnyel kapcsolatban ne tett volna eleget jogszabályban előírt kötelezettségeinek, egyúttal leszögezi, hogy mint minden más esetben, ez esetben is megvizsgálta az összes, az üggyel kapcsolatban tett bejelentést. A bejelentők részére minden alkalommal megadta a szükséges és szakszerű felvilágosítást, amennyiben indokolt volt, további intézkedéseket kezdeményezett.

Szúcs településen a helyi rendőrök mellett a Készenléti Rendőrség megerősítő erői is rendszeresen jelen vannak az állampolgárok szubjektív közbiztonságérzetének javítása érdekében.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Olaszországba indultak, Dombegyházig jutottak

Olaszországba akarta eljuttatni Magyarországra illegálisan érkezett honfitársát egy pakisztáni férfi. A rendőrök Békés megyében, Dombegyház közelében feltartóztatták őket. Az embercsempészéssel gyanúsítható férfit a rendőrség őrizetbe vette, a határsértőt átadták a román hatóság képviselőinek.

 

Római parti betörő

Az óbudai nyomozók befejezték annak a férfinek az ügyét, aki hat alkalommal tört be Budapest III. kerületében lévő büfékbe és egy szórakozóhelyre.