Cáfolat

2015. 05. 15., p - 14:40
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség reagál a Heves megyei Szúcs településhez köthetően megjelent médiahírekre.

Az elmúlt napokban több médiatartalom-szolgáltató jelentetett meg hírt arról, hogy Szúcs településen egy családot hónapok óta zaklatnak, félelemben tartanak az úgynevezett Betyársereg tagjai. A hírek azt a látszatot keltve mutatják be az eseményeket, hogy a rendőrség nem intézkedik kellő hatékonysággal az említett jelenséggel összefüggő bejelentések nyomán.

A médiatartalom-szolgáltatók egy része híreik megjelentetése előtt nem volt kíváncsi a rendőrség álláspontjára a témában, azon újságírók pedig, akik megkereséssel éltek a rendőrség felé, annak érdemi válaszát meg nem várva tájékoztattak. Az ily módon megjelent hírek alkalmasak a rendőrség tevékenységébe vetett közbizalom gyengítésére.

A rendőrség visszautasítja, hogy a szúcsi eseménnyel kapcsolatban ne tett volna eleget jogszabályban előírt kötelezettségeinek, egyúttal leszögezi, hogy mint minden más esetben, ez esetben is megvizsgálta az összes, az üggyel kapcsolatban tett bejelentést. A bejelentők részére minden alkalommal megadta a szükséges és szakszerű felvilágosítást, amennyiben indokolt volt, további intézkedéseket kezdeményezett.

Szúcs településen a helyi rendőrök mellett a Készenléti Rendőrség megerősítő erői is rendszeresen jelen vannak az állampolgárok szubjektív közbiztonságérzetének javítása érdekében.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Négy iráni határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Feltörte a fiókot

Egy nagymányoki férfit gyanúsítanak a bonyhádi rendőrök azzal, hogy volt barátnője egyik közösségi portálon lévő fiókját feltörte, és onnan fenyegető tartalmú üzeneteket küldött.

 

Valótlan bejelentés

A rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint valótlan tartalmú bejelentést tett a Kalocsai Járási Hivatalban.

 

Polgárőr nap elismerésekkel

Újkígyóson rendezte meg a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége a megyei polgárőr napot. A rendezvényen polgárőrök és rendőrök részesültek elismerésben.

 

Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2019. július 21-én éjjel – egy óra alatt – összesen tizenöt külföldit tartóztattak fel.

 

Életmentés Kecskeméten

A megyeszékhelyen szolgálatot teljesítő járőrök is közreműködtek a férfi életének megmentésében.