Cáfolat

2015. 05. 15., p - 14:40
Heves Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség reagál a Heves megyei Szúcs településhez köthetően megjelent médiahírekre.

Az elmúlt napokban több médiatartalom-szolgáltató jelentetett meg hírt arról, hogy Szúcs településen egy családot hónapok óta zaklatnak, félelemben tartanak az úgynevezett Betyársereg tagjai. A hírek azt a látszatot keltve mutatják be az eseményeket, hogy a rendőrség nem intézkedik kellő hatékonysággal az említett jelenséggel összefüggő bejelentések nyomán.

A médiatartalom-szolgáltatók egy része híreik megjelentetése előtt nem volt kíváncsi a rendőrség álláspontjára a témában, azon újságírók pedig, akik megkereséssel éltek a rendőrség felé, annak érdemi válaszát meg nem várva tájékoztattak. Az ily módon megjelent hírek alkalmasak a rendőrség tevékenységébe vetett közbizalom gyengítésére.

A rendőrség visszautasítja, hogy a szúcsi eseménnyel kapcsolatban ne tett volna eleget jogszabályban előírt kötelezettségeinek, egyúttal leszögezi, hogy mint minden más esetben, ez esetben is megvizsgálta az összes, az üggyel kapcsolatban tett bejelentést. A bejelentők részére minden alkalommal megadta a szükséges és szakszerű felvilágosítást, amennyiben indokolt volt, további intézkedéseket kezdeményezett.

Szúcs településen a helyi rendőrök mellett a Készenléti Rendőrség megerősítő erői is rendszeresen jelen vannak az állampolgárok szubjektív közbiztonságérzetének javítása érdekében.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pozitív lett a drogtesztje

A rendőrök elfogtak egy 31 éves mosonmagyaróvári férfit, akinek az autójában és a ruházatában is kábítószergyanús anyagokat találtak.

 

Kerékpáros vesztettet életét

Téglás közelében egy személygépkocsi eddig tisztázatlan körülmények között elütött egy kerékpárost, aki a helyszínen életét vesztette.