Évet értékelt a soproni rendőrkapitány

2015. 03. 06., p - 07:42
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt év főbb célkitűzéseit a soproni rendőri állomány végrehajtotta.

A Soproni Rendőrkapitányság 2014. évben végzett munkáját értékelte 2015. március 5-én Szabó Jenő r. alezredes, kapitányságvezető. Az elmúlt évet összegző állománygyűlés elöljárója dr. Bánhalmi Zsolt r. ezredes, megyei rendőrfőkapitány-helyettes volt, aki a tavalyi év értékelésén túl meghatározta az idei év feladatait is.

Az elmúlt év főbb célkitűzéseit a soproni rendőri állomány végrehajtotta.

 

A Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén 2014. évben az előző évihez képest 11 %-al több bűncselekményt követettek el, azonban a nyomozások eredményessége 2,6 %-al javult.

A kiemelt bűncselekmények közül a rablás felderítése kimagaslóan alakult, hiszen az összes rablót elfogták a helyi rendőrök.

A közlekedési szakterületen is pozitív eredményeket értek el, hiszen a személyi sérüléses közlekedési balesetek száma 2014. évben 11 %-os csökkenést mutat az előző évi adatokhoz képest.

A kapitányság beosztottjainak mélységi migrációs ellenőrzése a főbb bevezető és határmenti útvonalakra valamint a Győr-Sopron vasútvonalra terjed ki. Az illegális migrációhoz kapcsolódó bűncselekmények száma 2013-hoz viszonyítva jelentősen csökkent.

A Soproni Rendőrkapitányság együttműködése a társszervekkel, a polgárőrséggel és az önkormányzatokkal kiváló. A közös együttműködésre, a szervek közötti szoros munkakapcsolatra a jövőben is számít a kapitányság.

Szabó Jenő r. alezredes, rendőrkapitány 2015. évre célkitűzésként fogalmazta meg, hogy tovább kell fokozni a települések közbiztonságát, a közterületen elkövetett, az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét leginkább befolyásoló jogsértések elleni eredményes fellépést.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a nyaklánckitépő

A kispesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki egy héten belül két alkalommal nyakláncot, két alkalommal pedig fülbevalót tépett ki a sértettek nyakából, illetve füléből.

 

Lelőtte szomszédja kutyáját

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki lelőtt egy kutyát, majd egy zsákba tette a tetemet és egy bokor alá rejtette Garé határában.

 

Befejezett ügy

A tilos jelzés ellenére, a sínekre hajtott egy 59 éves férfi a járművével. A tatabányai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.