Évet értékelt a soproni rendőrkapitány

2015. 03. 06., p - 07:42
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt év főbb célkitűzéseit a soproni rendőri állomány végrehajtotta.

A Soproni Rendőrkapitányság 2014. évben végzett munkáját értékelte 2015. március 5-én Szabó Jenő r. alezredes, kapitányságvezető. Az elmúlt évet összegző állománygyűlés elöljárója dr. Bánhalmi Zsolt r. ezredes, megyei rendőrfőkapitány-helyettes volt, aki a tavalyi év értékelésén túl meghatározta az idei év feladatait is.

Az elmúlt év főbb célkitűzéseit a soproni rendőri állomány végrehajtotta.

 

A Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén 2014. évben az előző évihez képest 11 %-al több bűncselekményt követettek el, azonban a nyomozások eredményessége 2,6 %-al javult.

A kiemelt bűncselekmények közül a rablás felderítése kimagaslóan alakult, hiszen az összes rablót elfogták a helyi rendőrök.

A közlekedési szakterületen is pozitív eredményeket értek el, hiszen a személyi sérüléses közlekedési balesetek száma 2014. évben 11 %-os csökkenést mutat az előző évi adatokhoz képest.

A kapitányság beosztottjainak mélységi migrációs ellenőrzése a főbb bevezető és határmenti útvonalakra valamint a Győr-Sopron vasútvonalra terjed ki. Az illegális migrációhoz kapcsolódó bűncselekmények száma 2013-hoz viszonyítva jelentősen csökkent.

A Soproni Rendőrkapitányság együttműködése a társszervekkel, a polgárőrséggel és az önkormányzatokkal kiváló. A közös együttműködésre, a szervek közötti szoros munkakapcsolatra a jövőben is számít a kapitányság.

Szabó Jenő r. alezredes, rendőrkapitány 2015. évre célkitűzésként fogalmazta meg, hogy tovább kell fokozni a települések közbiztonságát, a közterületen elkövetett, az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét leginkább befolyásoló jogsértések elleni eredményes fellépést.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Azonosították a rendőrök

Először nem tulajdonított jelentőséget a szerinte mindennapos szituációnak, később szánta-bánta a közúti veszélyeztetést.

 

Marokkói migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.