Hatékony együttműködés a schengeni belső határokon

2014. 02. 12., sze - 20:42
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A Sátoraljaújhely – Slovenské Nové Mesto Magyar-Szlovák Kapcsolattartási Szolgálati Hely (KSZH) 2013. évben végzett munkáját értékelték 2014. február 12-én a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságon.

Az értekezleten mind a magyar mind a szlovák szervek képviselői egyaránt hatékonynak és eredményesnek ítélték a kapcsolattartási pont munkáját.

Az értekezleten magyar részről dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője többek között elmondta: az úgynevezett Schengeni kiegyenlítő kompenzációs intézkedések egyik fontos elemét képezi a KSZH működése. Az adatok és a tények azt bizonyítják, hogy kiváló az együttműködés a magyar és szlovák szervek között, problémamentesen, gördülékenyen tudta mindkét fél teljesíteni a különböző hatóságok részéről érkező megkereséseket.

Juraj Bukus ezredes a Kassa Kerületi Rendőr Igazgatóság vezetője méltató szavaiban megemlítette, hogy példaértékűnek mondható a kapcsolat a magyar-szlovák szervek között. Ennek is köszönhető, hogy az ügyek rendezése során a lehető legrövidebb időn belül érdemi információcserére kerül sor a két állam rendőrei részéről.

 

A Sátoraljaújhely – Slovenské Nové Mesto Magyar-Szlovák Kapcsolattartási Szolgálati Helyen (KSZH) keresztül a 2013-as évben több uniós tagországból érkező, mintegy ezres nagyságrendű megkeresést teljesítettek a magyar és a szlovák rendőrök.

A közösen végzett munkáról szólva elhangzott, több sikeres tevékenységet hajtottak végre a kapcsolattartási szolgálati hely bevonásával a magyar és a szlovák egyenruhások: életellenes bűncselekmény elkövetőjének elfogásában, határon átnyúló közös üldözési gyakorlat végrehajtásában, valamint több tíz millió forint értékű csempészett cigaretta elfogásban is eredményesen léptek fel a KSZH munkatársai.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértőt tartóztattak fel Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.