Hivatás-Szolgálat-Karrier

2015. 12. 15., k - 16:19
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Nyílt kapukkal várták az érdeklődő fiatalokat a Körmendi Rendőrkapitányság és a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola munkatársai 2015. december 15-én.

A Rendőrség a tiszthelyettesi állomány utánpótlása érdekében az idei évben is elindította a toborzási tevékenységet. Ennek során törekszik arra, hogy a fiatalok minél szélesebb rétegéhez eljussanak azok az információk és értékek, amelyekre alapozva a későbbiekben a rendőri pályát választanák élethivatásuknak.

 

A toborzási folyamat egyik Vas megyei állomásaként a Körmendi Rendőrkapitányság a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolával közösen tartott nyílt napot és várta az érdeklődőket. A rendezvényt Hollósi Gábor r. ezredes úr, a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola vezetője és Szilvágyi Imre c. r. alezredes úr, a Körmendi Rendőrkapitányság hivatalvezetője nyitotta meg.

 

A látogatók amellett, hogy egy átfogó képet kaptak a felvételi követelményekről és a képzés rendszeréről, bepillantást nyerhettek az intézmények mindennapjaiba; találkozhattak, beszélgethettek munkatársainkkal. A szakközépiskola által rendelkezésre bocsátott helyszíneken pedig megismerkedhettek az egyes szakterületek – így a közlekedésrendészet, a közrendvédelem, a bűnügy és a határrendészet – feladataival, sőt lehetőségük volt egyes eszközök kipróbálására is.

 

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területéhez tartozó rendőrkapitányságok mindegyike kinyitja kapuit az érdeklődők előtt és színes programmal látja vendégül a fiatalokat 2015 decemberében és 2016 januárjában.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Meghalt a sofőr

Teljes szélességében lezárták a 4616-os út balesettel érintett szakaszát Abony térségében.

 

Kifosztás miatt felelhet

Az esztergomi rendőrök őrizetbe vették azt a 33 éves férfit, aki egy bisztróban eltulajdonította a sértett pénztárcáját.

 

Engedély nélkül vezettek

A rendőrök szabálysértési őrizetbe vettek két férfit, akik úgy vettek részt a közúti forgalomban, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkeznek.

 

Csiribí-csiribá

A Pest megyei rendőrök újabb veszélyes karavánokat tüntettek el a forgalomból.