Kéklámpás nap Orosházán

2017. 06. 11., v - 09:36
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség munkatársai bemutatókkal, játékokkal, valamint bűnmegelőzési és baleset-megelőzési programokkal várták az érdeklődőket.

Orosházán, a főtéren 2017. június 10-én rendezték meg az V. Városi Kéklámpás Napot, amelyen a rendőrség is részt vett.  A szervezők célja az volt, hogy bemutassák azoknak a munkáját, akik a bűnüldözési, kármentési, életmentési feladatokat végzik a mindennapokban. Emellett a tragédiák, bűncselekmények megelőzési lehetőségeire is igyekeztek ráirányítani a figyelmet. 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzéssel foglalkozó szakemberei szemléletes feladatokkal, hasznos tanácsokkal készültek, a baleset - megelőzéshez kapcsolódóan pedig KRESZ és ügyességi vetélkedők, tesztlapok várták az érdeklődőket.  A látogatók megnézhették a rendőrség, a mentők és a tűzoltók járműveit, eszközeit és hasznos tanácsokat, információkat kaptak a balesetek, tűzesetek, valamint az egyéb, sérüléssel járó szerencsétlenségek elkerülésének lehetőségeiről. 

A rendezvényre az Orosházi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai is különleges programokkal készültek. A kutyás, csapatszolgálati, illetve helikopteres bemutatók mellett egy valósághűen megrendezett bankrablást és egy közlekedési baleset történéseit is átélhették az érdeklődők.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Termesztette, fogyasztotta és árulta

Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt őrizetbe vett a rendőrség egy férfit Békéscsabán. Az élettársát és két tőle vásárlót is előállítottak a rendőrök, ellenük kábítószer birtoklása bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 15000/210/2010. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Lopta a vizet és az áramot

A tatai nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a 47 éves férfival szemben, aki évekig méretlenül használta az energiát.

 

Három határsértő egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.